Ar putea fi lovitura carierei! Octavian Popescu, în atenția unui club legendar al Europei. Încă două echipe, pe urmele „perlei” FCSB

Robert Zanfir / 04.12.2021, 18:51
Ar putea fi lovitura carierei! Octavian Popescu, în atenția unui club legendar al Europei. Încă două echipe, pe urmele „perlei” FCSB

Dorit insistent de Galatasaray, Octavian Popescu ar fi intrat și pe radarul lui Fenerbahce. Mai mult, legendara Ajax Amsterdam ar fi cu ochii pe mijlocașul pe care Gigi Becali speră să îl vândă cu zeci de milioane de euro.

Turcii sunt iar foarte interesați de jucătorii români. Lovitura pe care a dat-o Fatih Terim prin transferurile lui Alex Cicâldău și al lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray a atras atenția și altor cluburi. Potrivit unor zvonuri din presa de la Istanbul, marea rivală a trupei CimBom ar fi pus ochii pe Octavian Popescu, dorit la rândul lui de fostul club al lui Gică Hagi.

Ar putea fi lovitura carierei! Octavian Popescu, în atenția lui Ajax Amsterdam

Totuși, pentru „perla” lui Gigi Becali marea lovitură ar fi interesul lui lui Ajax Amsterdam. Turcii, care vorbesc de mai mult timp despre interesul lui Galatasaray pentru jucătorul FCSB, anunță că cei doi granzi din Istanbul vor avea parte de concurență serioasă în încercarea de a pune mâna pe „mina de aur” a lui Gigi Becali.

Nu vând nimic, nu mă interesează vânzări, nimic, nimic, nimic. Tavi Popescu trebuie să stea doi-trei ani ca să iau pe el 30-40-50 de milioane. Cât o fi, vom vedea
Gigi Becali, patron FCSB

Octavian Popescu va face peste câteva zile 19 ani, astfel că vârsta mijlocașului este un adevărat magnet pentru vânătorii de talente din fotbalul european. Deși foarte tânăr, jucătorul care a fost și în curtea celor de la Universitatea Craiova are deja 8 goluri pentru FCSB, în cele 45 de meciuri jucate.

Ajax, destinație tradițională a românilor

Ajax rămâne un nume uriaș al Europei, în ciuda faptului că ultimii ani nu au mai adus performanțele de altădată clubului pentru care au jucat de-a lungul timpului Cristi Chivu sau Bogdan Lobonț, între alții.

Olandezii au impresionat în acest sezon din Champions League, unde au adunat 5 victorii din tot atâtea meciuri, într-o grupă cu Sporting Lisabona, Borussia Dortmund și Beșiktaș. Ajax este lider și în Eredivisie, cu două puncte peste PSV.

Nu doar Fener, Galata sau Ajax ar fi încântate de talentul lui Octavian Popescu. Nu cu mult timp în urmă, jurnaliștii italieni au vorbit despre interesul manifestat de nimeni altul decât marele Juventus. Mai mult, Bogdan Pătrașcu a dezvăluit la Playsport Live o discuție avută cu un om implicat în fotbalul din Italia.

Cred că acum vreo 5-6 luni, chiar m-a sunat cineva cu care am rămas în relații din Italia. Îl voia pe Octavian Popescu. A zis ca îi place de el, că alea. I-am spus 10 milioane. Mi-a zis: „Te-am pupat.”. Mi-a închis. Ce să plec de mai de jos? I-am zis așa, ce pretenții există prin ziare. Dar i-am zis să vină în România să vorbim. Și i-am spus 10 milioane, dar mi-a închis.
Bogdan Pătrașcu, în cadrul emisiunii Playsport LIVE.

Octavian Popescu, 4 goluri și un assist în 14 meciuri pentru FCSB

Octavian Popescu a jucat constant în ultima vreme pentru FCSB. Totuși, ultimul gol marcat de mijlocaș a fost în urmă cu 6 etape, când jucătorul tocmai revenise pe teren după o lungă absență.

Cu toate acestea, mijlocașul a adunat deja 4 goluri și un assist în cele 14 partide în care a jucat în acest sezon, în întrecerea internă.

„Sunt multe cluburi care monitorizează jucători, printre care și Galatasaray, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i transfere pe toți. Acum nu pot veni oferte pentru că nu este perioadă de transferuri. Octavian Popescu trebuie să aibă continuitate.

El mai are de demonstrat, dar dacă va veni o ofertă care să satisfacă pretențiile FCSB-ului, se va negocia. Deocamdată nu putem discuta de un transfer”, a spus Victor Becali, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.