Lionel Messi e la pământ după Argentina – Arabia Saudită 1-2: „Doare! E o lovitură uriașă, toți jucătorii sunt devastați”

Olteanu Ștefan 23.11.2022, 11:24
Lionel Messi e la pământ după Argentina – Arabia Saudită 1-2: „Doare! E o lovitură uriașă, toți jucătorii sunt devastați”

Lionel Messi (35 de ani) și-a găsit cu greu cuvintele după meciul Argentina – Arabia Saudită 1-2. Starul lui PSG a marcat unicul gol al selecționatei sale, însă prima partidă din faza grupelor de la Campionatul Mondial s-a încheiat cu o înfrângere umilitoare în dreptul Argentinei.

Își va putea reveni Argentina? Ce spune Lionel Messi după eșecul umilitor cu Arabia Saudită, scor 1-2

Lionel Messi a încercat să tragă câteva concluzii după umilința din Argentina – Arabia Saudită 1-2, însă căpitanul reprezentativei sud-americane s-a afișat vizibil afectat la flash-interviu.

Messi nu anticipa nici în cele mai negre vise un asemenea debut la Cupa Mondială din Qatar. Partida a început cu dreptul pentru el, reușind să deschidă scorul în minutul 10, din penalty, însă în repriza secundă a venit coșmarul.

În minutele 48 și 53, saudiții au marcat două goluri fulger, prin Al Sheri și Al Dawari și au răsturnat scorul de pe tabelă. În ultima jumătate de oră, argentinienii au alergat disperați după egalare, însă devensiva Arabiei Saudite s-a dovedit a fi impenetrabilă până la final.

„Este o lovitură uriașă, o înfrângere care doare, dar trebuie să continuăm să avem încredere în noi. Acest grup nu se va preda! Vom încerca să învingem Mexicul”, și-a început Messi discursul de după meci.

Ulterior, căpitanul Argentinei a încercat să explice de unde s-a rupt jocul naționalei sale:

„Golul marcat rapid ne-a făcut mai mult rău, ne-a indus în eroare. Știam că se poate să nu fim la cel mai înalt nivel în primul meci. N-am fost în joc, ceea ce nu ni s-a mai întâmplat de multă vreme. Și, pe măsură ce timpul trecea, iar rezultatul era împotriva noastră, lucrurile au devenit din ce în ce mai dificile”, a mai adăugat Lionel Messi, potrivit News in France.

Înfrângerea a destabilizat tot vestiarul

Rămâne de văzut cum va digera naționala Argentinei acest rezultat. Cel puțin pe hârtie, Arabia Saudită era cea mai accesibilă din grupă. Pentru Leo Messi și compania urmează două dueluri foarte dificile, cu Mexic și Polonia.

Jucătorii din vestiarul lui Lionel Scaloni vor trebui să își ridice moralul într-un timp record, deoarece Messi recunoaște că toți sunt devastați:

„Suntem devastați! Nu ne așteptam la un astfel de început. Am crezut că va fi un start bun, cu 3 puncte, așa cum spuneam înainte de meci. O victorie ne-ar fi adus liniște. Dar acest grup se diferențiază de altele prin unitate și forță. E timpul să fim mai uniți ca niciodată, să o luăm de la zero și să ne facem jocul”, a mai declarat căpitanul Argentinei.

În celălalt duel din grupă, Mexic și Polonia au remizat, scor 0-0.

Astfel, clasamentul din Grupa C arată în felul următor:

  1. Arabia Saudită – 3P (2:1)
  2. Polonia – 1P (0:0)
  3. Mexic – 1P (0:0)
  4. Argentina – 0P (1:2)

În caz de egalitate de puncte, criteriul de departajare este golaverajul.

Următoarele două etape din Grupa C:

26 noiembrie

  • Polonia – Arabia Saudită, ora 15:00
  • Argentina – Mexic, ora 21:00

30 noiembrie

  • Polonia – Argentina, ora 21:00
  • Arabia Saudită – Mexic, ora 21:00

Presa din Argentina, la fel de surprinsă de eșecul cu Arabia Saudită

Supărarea de după duelul Argentina – Arabia Saudită 1-2 a ajuns până la Buenos Aires, la peste 13.000 de kilometri distanță. Presa din Argentina nu se aștepta la un asemenea rezultat și a descris înfrângerea ca fiind una istorică:

„O înfrângere istorică. Naționala a fost prinsă într-o furtună de nisip și orizontul s-a înnorat. Echipa a părut uluită, nu se aștepta la un asemenea croșeu în bărbie. E un gust straniu să pierzi, după ce mai mult de trei ani n-ai mai făcut-o.

Să sucombezi după o asemenea serie, în momentul cel mai puțin așteptat, la debutul la Campionatului Mondial, când toți se așteptau să strălucim”, a notat publicația La Nacion.

Arabia Saudită de la Cupa Mondială din Qatar, ca România din 1994. Comparația făcută de un component important al „Generației de Aur”.