Aroganța lui Ion Țiriac. Și-a cumpărat un domeniu exclusivist în inima Africii

Moldoveanu Camelia / 12.12.2021, 13:36
Aroganța lui Ion Țiriac. Și-a cumpărat un domeniu exclusivist în inima Africii

Ion Țiriac a mai făcut o aroganță de zile mari. Omul de afaceri român a investit o avere în pasiunea sa, cumpărându-și chiar și un domeniu exclusivist în inima Africii. Aceasta este noua casă de vacanță unde fostul tenismen plănuiește să-și petreacă timpul liber.

Aroganță la nivel înalt din partea lui Ion Țiriac

Fostul jucător de tenis a decis că este momentul să-și ducă hobby-ul la un alt nivel. Cu acest gând, Ion Țiriac a achiziționat un domeniu de lux în Namibia. Cu alte cuvinte, miliardarul român și-a luat propria reședință în inima Africii, acolo un obișnuiește să-și petreacă timpul liber și să vâneze zebre și leoparzi.

Potrivit Evz.ro, afaceristul român a cumpărat cu 5,5 milioane de euro domeniul de lux de la o familie de elvețieni. Însă, Țiriac nu a fost complet mulțumit de achiziția făcută așa că a investit alte două milioane de euro pentru a se putea bucura de un lac natural. Complexul din Namibia cuprinde: o fermă, un resort de lux, o piscină, opt bungalouri și două vile luxury pregătite să primească oaspeți.

A lipsit de la nunta Simonei Halep pentru a merge la vânătoare

Noul domeniu achiziționat de Ion Țiriac se numește Wabi Game Lodge și este situat într-o zonă declarată de autorități ca fiind una „fără malarie”. Vizitatorii se pot bucura de marginea unui râu, zonă plină de arbori Camethorn. Mai mult, în lacul natural al lui Țiriac vin mai multe animale sălbatice să se adape și pot fi astfel observate în habitatul lor natural.

Se pare că pasiunea pentru vânătoarea de animale mari, leoparzi, zebre și antilope, l-a făcut pe Ion Țiriac să lipsească de la nunta Simonei Halep. Omul de afaceri s-a aflat în acea perioadă chiar la o sesiune de vânătoare în Africa. Informația a fost „scăpată” chiar de către prietenul său, Ilie Năstase.

Ion Țiriac, mișcare neașteptată

Ion Țiriac a mutat turneul deținut cu licență la Stuttgart, în anul 2002, la Madrid. Competiția a crescut treptat, de la an la an. Autoritățile din Spania, în ciuda unor diferende, au încasat anual până la 35 de milioane de euro. Însă lucrurile s-au schimbat brusc.

Pandemia i-a adus probleme mari turneul de la Madrid. Astfel, în anul 2020, Ion Țiriac a ieșit pe minus deoarece a fost nevoit să anuleze competiția. Anul acesta a avut loc, însă au fost scăzute considerabil premiile.

Țiriac a subliniat de mai multe ori că intenționează să vândă licența turneului. În urmă cu șase ani el cerea 250 de milioane de euro pentru a ceda drepturile de organizare, însă, probabil că acum, din cauza pandemiei, a mai scăzut din preț. Miliardarul român a bătut palma cu IMG, multinaționala care deține mai multe turnee de tenis și golf.

Este foarte posibil ca locația Mutua Madrid Open să se schimbe. Ion Țiriac a intenționat în trecut să mute turneul la Munchen sau Berlin.