Așa arăta prima mașină a lui Ion Țiriac! Cine i-a bușit-o la prima plimbare și reacția lui: „Am fost aproape să mă sinucid!”

Marian Cărăvan 20.01.2021, 10:03
Așa arăta prima mașină a lui Ion Țiriac! Cine i-a bușit-o la prima plimbare și reacția lui: „Am fost aproape să mă sinucid!”

Ion Țiriac este recunoscut ca un mare colecționar de mașini. La ora actuală chiar este cel mai mare colecționar de mașini din Europa. Peste 400 de automobile clasice și de lux „tronează” în garajul său. Omul de afaceri și-a adus aminte de momentul în care și-a cumpărat prima mașină și ce ghinion a avut. A fost în pragul sinuciderii!

Ion Țiriac și-a cumpărat prima mașină în anii ’60

Omul de afaceri deține o colecție impresionantă de mașini. Ion Țiriac se poate mândri cu mașini conduse de regi sau de alte personalități. Peste 400 de automobile clasice și de lux „tronează” în garajul său. Piese de rezistență, într-o colecție care „ia ochii” privitorilor.

Ion Țiriac este singurul om de pe mapamond care deține colecția completă a modelelor de lux Rolls Royce Phantom. Sunt opt serii produse din 1925 până în prezent. Cea mai faimoasă e un Rolls Royce Phantom IV, care i-a aparținut sultanului Aga Khan. Fostul mare tenismen mai are, printre altele, și un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul „The Living Daylights” (1987), cu Timothy Dalton.

Dar când și-a cumpărat Ion Țiriac prima mașină și ce peripeții a avut cu ea? Omul de afaceri a rememorat acel moment. Ion Țiriac a achiziționat o Skoda Octavia, dar chiar în prima zi a trecut prin momente de panică.

Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60”, a spus Ion Țiriac, pentru GSP.

Asa arata prima masina a lui Ion Tiriac
Asa arata prima masina a lui Ion Tiriac

Cât valorează colecția lui Ion Țiriac?

„Cam cât ar valora acum? Exact atât cât ar anunța cineva că plătește la o licitație! Totuși, mașinile astea deja nu mai sunt ale mele. Am dat absolut tot Fundației. N-aș sfătui pe nimeni să le vândă. Dacă oferă cineva cinci milioane, șapte milioane, tot n-aș da-o! Au fost doar 14 exemplare în lume, acum cred că mai există doar nouă sau zece”, a mai spus Ion Țiriac.

Născut la data de 9 mai 1939, la Brașov, Ion Țiriac este în prezent președintele Federației Române de Tenis. Între 1998 și 2004 a fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Urmăriți Playsport.ro și pe