Ion Țiriac jignește fără jenă o femeie despre care spune că este grasă și bătrână. Afirmații uluitoare ale omului de afaceri

Marian Cărăvan 12.01.2021, 16:01
Ion Țiriac jignește fără jenă o femeie despre care spune că este grasă și bătrână. Afirmații uluitoare ale omului de afaceri

Ion Țiriac a ajuns în atenția presei internaționale după afirmațiile pe care le-a făcut zilele trecute. Nu e prima oară când omul de afaceri se exprimă astfel la adresa uneia dintre cele mai bune jucătoare din circuitul profesionist de tenis.

Afirmații uluitoare ale lui Ion Țiriac

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a fost franc atunci când a vorbit despre una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din lume. Serena Williams, 39 de ani, are încă resurse și nu vrea sub niciun chip să renunțe la circuitul profesionist.

Jucătoarea care a câștigat peste 93 de milioane de dolari din tenis evită să vorbească despre retragerea din circuitul profesionist. A făcut-o însă Ion Țiriac, iar afirmațiile sale l-au inflamat pe soțul Serenei Williams.

„La vârsta asta și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere”, a declarat Ion Țiriac, la emisiunea Rețeaua de idoli, de la TVR.

Afirmația l-a inflamat pe Alexis Ohanian, partenerul de viață al Serenei Williams. Acesta i-a dat o replică dură lui Ion Țiriac, iar scandalul a devenit subiect de editorial în The Guardian.

Jurnaliștii britanici consideră că declarația lui Ion Țiriac nu e noutate. „Nimic șocant”, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

„Țiriac a avut atacuri similare asupra Serenei Williams de nenumărate ori în trecut. Arată lucrurile cu care Williams s-a confruntat de-a lungul carierei.

Chiar și în momentul în care numele său nu ar fi trebuit să fie în atenția cuiva, ea tot trebuie să se confrunte cu remarci rasiste sau sexiste”, se arată în editorialul publicat în The Guardian.

Serena Williams a fost jignita de Ion Tiriac
Serena Williams a fost jignita de Ion Tiriac

Ion Țiriac jignește fără jenă: O băbuță grasă

În 2019, pe când se preconiza o finală la Wimbledon între Simona Halep și Serena Williams, omul de afaceri a avut o remarcă șocantă atunci când a vorbit despre jucătoarea americancă. Ion Țiriac jignește fără jenă.

„Chit că băbuţa aia are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să pui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta.

Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur. Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini. Dar dacă nu termini punctul repede, ea din trei lovituri prinde una, ca să fie bună sau rea. Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor”, spunea atunci Ion Țiriac.

Urmăriți Playsport.ro și pe