Asalt la Dan Petrescu! Oficialii FRF sunt la Cluj-Napoca unde negociază cu actualul antrenor al CFR-ului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.12.2021, 17:23
Asalt la Dan Petrescu! Oficialii FRF sunt la Cluj-Napoca unde negociază cu actualul antrenor al CFR-ului

Oficialii FRF nu au renunțat la ideea de a-l numi pe Dan Petrescu selecționer la echipa națională. După ce au fost refuzați de Gică Hagi și Răzvan Lucescu, Răzvan Burleanu și colaboratorii săi s-au reorientat către alte nume de antrenori.

Petrescu se află în capul listei. El este considerat de foarte multă lume drept tehnicianul ideal pentru naționala României în acest moment. Antrenorul campioanei a spus însă recent că nu a fost contactat de nimeni din partea Federației. Astfel că acest subiect nu există.

Oficialii FRF, negocieri cu Dan Petrescu la Cluj-Napoca

Situația s-a schimbat însă între timp. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au plecat joi dimineață la Cluj-Napoca pentru a purta negocieri cu Dan Petrescu, iar, conform Digi Sport, acestea au șanse foarte mari să se materializeze.

„Bursucul” a lăsat de înțeles de mai multe ori în trecut că își dorește să devină selecționerul echipei naționale a României. Ultima dată, numele său a fost vehiculat în 2017, după plecarea lui Cristoph Daum.

Atunci însă, el abia preluase banca CFR-ului pentru prima dată și a fost nevoit să refuze oferta Federației. Iar postul de selecționer i-a fost oferit în cele din urmă lui Cosmin Contra.

Acum, singurul impediment de care se lovește numirea lui Petrescu la națională este legat de contractul său de la CFR Cluj. Și în special de clauza sa de reziliere de 600.000 de euro.

Totuși, din moment ce oficialii FRF s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru e negocia cu Petrescu, este destul de clar că aceștia ar fi dispuși să plătească această sumă în cele din urmă. Asta dacă nu se va ajunge la o altă înțelegere cu finanțatorul Neluțu Varga.

Ce obiectiv va avea viitorul selecționer al României

În cazul în care negocierile se vor materializa și Dan Petrescu va prelua banca echipei naționale, acesta va avea obiectiv calificarea la Euro 2024. Fapt anunțat recent de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Văd un contract în care vor fi prinse două competiții. Liga Națiunilor, în care probabil nu va avea un obiectiv extraordinar, pentru că principalul obiectiv este calificarea la Europene. Deci e un interval de timp în care un antrenor are timp să-și cristalizeze ideile și să le pună în aplicare.

În cazul în care Rădoi ne spune că are alt drum, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională în acest moment. Care va fi un român, vă spun de acum. Nimeni nu-ți oferă garanții în antrenorat, dar contează ce îți propui. O campanie în care prin Liga Națiunilor să cristalizezi o echipă care să fie la cerințele pe care le vrei pentru o calificare la Campionatul European. Acești jucători pe care îi vedeți astăzi sunt numele pe care le veți vedea în următorii cinci ani, probabil”, a spus Stoichiță la Digi Sport.

EXCLUSIV. Neluțu Varga, lovitură pentru cupele europene. Atacantul de milioane al lui Mircea Lucescu este aproape de CFR Cluj

EXCLUSIV. Cum l-a „distrus” Dan Petrescu pe Denis Alibec. L-a dat afară din antrenament și i-a spus că nu se mai bazează pe el