EXCLUSIV. Neluțu Varga, lovitură pentru cupele europene. Atacantul de milioane al lui Mircea Lucescu este aproape de CFR Cluj

Autori: Gabriel-Alexandru Ioniță, Dumitru Adrian / 02.12.2021, 16:38
EXCLUSIV. Neluțu Varga, lovitură pentru cupele europene. Atacantul de milioane al lui Mircea Lucescu este aproape de CFR Cluj

Neluțu Varga, acționarul majoritar al campioanei CFR Cluj, își dorește ca echipa sa să nu mai repete pe viitor prestația dezamăgitoare din acest sezon de cupe europene. Formația din Gruia a ajuns abia în grupele celei de-a treia competiții inter-cluburi de pe continent, Conference League.

Mai mult, CFR a fost cea mai slabă echipă a grupei din care a făcut parte. Jucătorii antrenați de Dan Petrescu nu au reușit să obțină decât 1 punct în 5 meciuri jucate până în acest moment. Și nu mai au cum să evite clasarea pe ultima poziție a grupei cu doar o partidă rămasă de disputat.

CFR Cluj este aproape să îl aducă pe Supryaga de la Dinamo Kiev

Astfel, Varga dorește să întărească echipa pentru sezonul viitor și este aproape să dea o adevărată lovitură pe piața transferurilor. Potrivit surselor PlaySport.ro, acționarul majoritar al campioanei României dorește să rezolve problemele din atac ale echipei sale prin aducerea lui Vladyslav Supryaga de la Dinamo Kiev.

Atacantul ucrainean în vârstă de 21 de ani nu se mai află în vederile lui Mircea Lucescu în ultima perioadă. Antrenorul român are la dispoziție în acest moment variante precum Viktor Tsygankov sau Vitinho pentru această poziție.

Astfel că „Il Luce” este dispus să se despartă de Supryaga în perioada de transferuri din iarnă și chiar și-a dat deja acordul în acest sens. Internaționalul ucrainean de tineret ar urma să fie inițial împrumutat la CFR Cluj pentru o perioadă de un an. Iar ulterior clubul din Gruia va avea posibilitatea de a-l achiziționa definitiv în schimbul sumei de 7 milioane de euro.

Neluțu Varga sparge banca pentru Supryaga

La campioana României, Vladyslav Supryaga ar urma să aibă un salariu lunar de 25.000 de euro. Transferul său ar rezolva problemele din atacul echipei lui Dan Petrescu. Mai ales după ce Denis Alibec a fost trecut pe „linie moartă” după un conflict cu antrenorul echipei.

Supryaga este considerat un mare talent al fotbalului din Ucraina. El este cotat în acest moment de site-ul de specialitate Transfermarkt la 6 milioane de euro.

Palmares impresionant pentru copilul-minune al fotbalului ucrainean

În prezent accidentat, atacantul crescut la academia celor de la Dnipro a bifat 12 selecții la naționala de tineret a Ucrainei, pentru care nu a reușit însă să marcheze. Dinamo Kiev a plătit nu mai puțin de 6.5 milioane de euro pentru a-l transfera de la Dnipro în 2018. Pe vremea când Supryaga avea doar 18 ani.

Însă, din păcate pentru el, se află într-un con de umbră în acest sezon, motiv pentru care a ieșit din grațiile lui Mircea Lucescu. El a jucat în acest sezon doar 6 meciuri și nu a marcat niciun gol, nereușind nici măcar să ofere vreo pasă decisivă.

Chiar și așa, Supryaga se poate lăuda cu performanțe impresionante pentru un fotbalist de vârsta sa. La numai 21 de ani, a câștigat un titlu, o Cupă și o Supercupă în Ucraina, toate sub comanda lui Mircea Lucescu în sezonul trecut. De asemenea, el a făcut parte din naționala U20 a Ucrainei care a câștigat Campionatul Mondial în 2019.