Paradox pentru Djokovic. A câștigat Wimbledon, dar cade în clasament

Octavian Vasilescu / 10.07.2022, 22:17
Paradox pentru Djokovic. A câștigat Wimbledon, dar cade în clasament

Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) a triumfat la Wimbledon 2022, dar va ajunge pe locul 7 ATP! În acest an nu se acordă puncte la Wimbledon, iar acest lucru îl va afecta pe sârb.

Djokovic era campionul en-titre la Wimbledon, astfel că ar fi trebuit să-și apere cele 2000 de puncte din 2021. ATP și WTA au decis să nu mai acorde puncte la Wimbledon 2022, după ce sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis să participe. Ei au fost excluși după izbucnirea războiului din Ucraina.

Novak Djokovic pierde 2000 de puncte după ce a câștigat Wimbledon 2022

ATP și WTA au considerat această măsură ca fiind abuzivă la adresa sportivilor, astfel că nu acordă puncte pentru cei care au jucat la All England Club. Simona Halep profită, deoarece ea nu a fost nevoită să-și apere puncte din 2021, pentru că nu a participat la turneu.

Astfel, Novak Djokovic nu reușește să-și apere punctele din 2021, pentru că nu se acordă puncte în acest an la Wimbledon. Ca un paradox, deși a câștigat trofeul și în 2022, el nu va primi puncte și va cădea pe locul 7 ATP.

Nick Kyrgios a pierdut prima sa finală de Grand Slam din carieră, iar lipsa punctelor îl va afecta în clasament. De luni, el va ajunge de pe locul 40 ATP, până pe poziția 45.

Cifre incredibile pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic l-a învins pe Nick Kyrgios în finala de la Wimbledon, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3).

Novak Djokovic a obținut al șaptelea titlu al său pe iarba de la Wimbledon. De asemenea, este al 21-lea trofeu de Grand Slam cucerit de jucătorul din Serbia.

Djokovic l-a depășit pe Roger Federer la acest capitol, cei doi se aflau la egalitate până astăzi. Rafael Nadal este lider absolut la acest capitol, cu 22 de trofee de Grand Slam.

Din 2018 și până încoace, numai Novak Djokovic a triumfat la Londra! În 2020, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de COVID-19. Așadar, este al patrulea trofeu consecutiv pentru Nole la All England Club.

Din 2013 nu a mai fost învins Djokovic pe arena centrală de la All England Club.

Novak Djokovic a câștigat turneul, dar va pierde 2000 de puncte după acest turneu. ATP nu acordă puncte la Wimbledon 2022, deoarece sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis în acest an. Totul a pornit de la invazia Rusiei din Ucraina, moment care a dat startul războiului de lângă România.