Atanas Trică pleacă de la Steaua. Unde va juca nepotul lui Balaci în sezonul viitor

George Drafta 26.05.2023, 09:50
Atanas Trică pleacă de la Steaua. Unde va juca nepotul lui Balaci în sezonul viitor

Steaua îl va pierde pe Atanas Trică în această pauză competiţională.

Atacantul nu va mai continua în Ghencea. Urmând a se întoarce la Universitatea Craiova, echipa pentru care a debutat în fotbalul mare. Fotbalistul de doar 18 ani a stat un singur sezon la echipa antrenată de Daniel Opriţa. Pentru care a marcat de 3 ori în 18 meciuri disputate în ediţia recent încheiată a Ligii 2.

Nepotul lui Ilie Balaci fusese împrumutat de olteni la divizionara secundă pentru a putea juca mai mult. Având în vedere că la trupa de care aparţine prinsese doar 3 jocuri în stagiunea precedentă a Superligii. Trică jr era unul dintre fotbaliştii aflaţi la final de angajament cu roş-albaştrii. Majorităţii jucătorilor din lot expirându-le contractele în această vară.

La despărţirea de Steaua, Atanas Trică a trimis un mesaj prin intermediul unei reţele sociale prin care mulţumeşte pentru perioada petrecută la echipa sprijinită de MApN. „Mulţumesc pentru tot, Steaua Bucureşti” au fost cuvintele puştiului.

Concurenţă acerbă

Deşi va beneficia pentru o perioadă mai lungă de statutul de jucător rligibil pentru regula U21, Atanas Trică va avea de tras pentru a le lua faţa mult mai experimentaţilor săi rivali pe post. Elvir Koljic, Jovan Markovic sau Andrei Ivan sunt fotbaliştii pe care mizează stafful tehnic al Craiovei în acest moment.

Atanas Trică a marcat singurul gol al său în Superligă în meciul cu Dinamo jucat în februarie 2022 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Atanas Trică a marcat singurul gol al său în Superligă în meciul cu Dinamo jucat în februarie 2022 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Conform surselor Fanatik nu este exclus ca Atanas să fie din nou împrumutat la o altă grupare unde să poată avea minute suficiente. Jucătorul şi-ar dori să se lupte pentru titularizare în Bănie acolo unde visează să scrie istorie aşa cum a făcut-o şi bunicul său legendar.

„Am simțit o legătură foarte puternică de Universitatea Craiova abia după ce a murit bunicul meu. Am văzut la televizor meciul cu FCSB,  fix când a murit, și ce atmosferă a fost ceva incredibil. A contat un pic faptul că tatăl meu a jucat la Steaua, să fiu sincer. E un club foarte frumos.

În vară o să mă întorc la Craiova. Al treilea obiectiv pentru 2023 este să am cât mai multe goluri la Craiova. N-am mai vorbit cu nimeni de la Universitatea în ultimul timp”, declara în urmă cu ceva timp Atanas Trică.

Urmăriți Playsport.ro și pe