EXCLUSIV. Au chemat preotul să scape de retrogradare. Slujbă religioasă pe Stadionul Dinamo, în Săptămâna Mare (VIDEO)

Marian Cărăvan / 27.04.2021, 15:43
EXCLUSIV. Au chemat preotul să scape de retrogradare. Slujbă religioasă pe Stadionul Dinamo, în Săptămâna Mare (VIDEO)

Dinamo este într-o situație disperată. Echipa e pe loc retrogradabil și se încearcă minuni. Chiar în Săptămâna Mare, la stadionul Dinamo a fost oficiată o slujbă religioasă. Au chemat preotul să scape de retrogradare.

Slujbă religioasă la stadionul Dinamo

Dinamoviștii au apelat la divinitate pentru a scăpa de necaz. „Câinii” trec printr-o perioadă cruntă, cu probleme financiare care nu se mai termină și cu amenințarea tot mai evidentă a retrogradării.

Au ajuns pe loc retrogradabil și liga secundă bate la ușă. Ce soluții ar mai putea fi? Chemarea unui preot la stadion pentru oficierea unei slujbe religioase. Dinamo se poate salva de la retrogradare și poate scăpa de necazuri prin credință. Nu e un pamflet, nici pe departe. E purul adevăr din Săptămâna Patimilor. După câte au pătimit dinamoviștii până acum, un apel la divinitate nu poate decât să fie unul dătător de speranțe.

La stadionul Dinamo a fost oficiată o slujbă religioasă. Să-i scape pe „câini” de probleme. Au chemat preotul să scape de retrogradare.

Dinamo e pe locul 9 (penultimul) în play-out, cu 15 puncte.

 

Nu e prima oară când se apelează la divinitate

În sezonul 2007/2008, Cristi Borcea a venit cu preotul în vestiarul lui Dinamo. S-a întâmplat înaintea meciului decisiv cu FCSB. Roș-albaștrii jucau cu Dinamo cu titlul pe masă. Un egal în Ștefan cel Mare ar fi adus titlul echipei lui Becali. Finanțatorului de atunci al „câinilor” i-a venit ideea de a aduce un preot în vestiar.

I-a spus să ne dea de jurat că nu luăm bani de la altă echipă, că jucăm pe bune. Preotul a spus «nu pot să fac așa ceva», pot doar să le citesc din Scripturi. Ne-am pus toți în genunchi, într-un cerc, Cristi era în centru și stătea în genunchi”, a dezvăluit Andrei Mărgăritesc, fost jucător la Dinamo în acel sezon.

Totul a fost confirmat de Cristi Borcea.

Eu am băgat cea mai bună echipă, le-am dat primă și-am chemat și preotul. I-am pus pe toți în genunchi, inclusiv eu. Am creat presiune mare de tot la meciul ăla, numai să nu câștige Steaua. Le-am spus «Bă, dacă Steaua câștigă campionatul în Ștefan cel Mare și-l sărbătoresc aici, voi nu mai aveți ce căuta la Dinamo, iar eu trebuie să plec!». Ăsta e adevărul!”, a declarat Cristi Borcea, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Dinamo s-a impus cu 2-1 în acel meci și le-a răpit roș-albaștrilor bucuria de a cuceri titlul. La finalul acelui sezon, de succes s-au bucurat în premieră cei de la CFR Cluj. FCSB a terminat pe locul 2, în timp ce Dinamo a fost a patra.