Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Iubita lui Ion Ion Țiriac anunțase că renunță la echipa României

Gabriel Peneș / 25.03.2021, 14:18
Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Iubita lui Ion Ion Țiriac anunțase că renunță la echipa României

Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Iubita lui Ion Ion Țiriac anunțase că renunță la echipa României. Numirea Monicăi Niculescu(33 de ani, 152 WTA) în fruntea echipei feminine de Fed Cup pare a aduce pacea și între cele două mari rivale din tenisul românesc. E știută rivalitatea dintre Halep și Cîrstea încă din anii junioratului. Acum, cele două s-ar putea reuni prin intermediul echipei feminine de senioare ce va întâlni Italia, pe 16 și 17 aprilie, la Cluj.

Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep?

Niciodată să nu spui niciodată! Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Cele două jucătoare n-au fost prietene niciodată. Rivalitatea lor a început încă din anii junioratului. Cîrstea, cu un an mai mare, era considerată mai talentată decât Halep și a ajuns mai rapid la rezultate bune în plan internațional. Dar chiar în 2013, când Cîrstea atingea cel mai bun loc al carierei, 21, roata s-a învârtit. „Steaua” lui Halep a început să strălucească tot mai tare, pe când, pentru Sorana, a început deja coborârea.

Au fost colege în echipa de Fed Cup a României, dar și acolo au apărut tensiuni. „România nu stă în Halep!”, spunea, nervoasă, Cîrstea.

România poate face trei echipe de Fed Cup, România nu stă în Simona Halep, avem destule jucătoare şi cred că ar trebui să jucăm cu echipa pe care o avem. Toată lumea spune că putem face trei echipe de Grupă Mondială la Fed Cup, ceea ce e incredibil. Cred că ne-am tras una pe alta, iar în momentul ăsta tenisul feminin românesc trece printr-o perioadă excelentă şi va continua, declara Sorana, în urmă cu câțiva ani.

Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Iubita lui Ion Ion Țiriac anunțase că renunță la echipa României
Au făcut pace Sorana Cîrstea și Simona Halep? Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de Fed Cup, ar putea realiza „minunea”

Iubita lui Ion Ion Țiriac anunțase că renunță la echipa României

Cele două jucătoare cu personalități puternice au renunțat, pe rând, la echipa de Fed Cup. Prima a fost Sorana, în 2018. A fost iritată că Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei, a înlocuit-o, la simplu, cu Irina Begu, într-un meci Elveția – România. Jucase, până atunci, 17 meciuri de simplu pentru echipă, dintre care câștigase 11, conform prosport.ro. A trântit „ușa” și n-a mai privit înapoi. A spus că e cazul să lase locul altor jucătoare mai tinere. Dar n-a uitat să menționeze că, personal, „n-am primit nimic de la țara asta”.

În 2019, a venit rândul lui Halep să renunțe la echipă. S-a simțit frustrată după dramatica înfrângere contra Franței, 2-3. Halep a luptat admirabil și a adus ambele puncte ale româncelor. În ultimele luni ea a menționat că are alte priorități pentru 2021, nu echipa de Fed Cup. Acum, însă, ambele jucătoare par a fi revenit la sentimente mai bune. Numărul 3 mondial a anunțat că revine în echipă.

O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc Fed Cup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice. Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc Fed Cup”, a spus Simona Halep la emisiunea „Așii Tenisului”.

La rândul ei, Sorana n-a exclus ideea revenirii, după numirea Monicăi Niculescu la conducerea echipei. Ea a declarat că era chiar împreună cu Monica, în Dubai, când a aflat vestea retragerii lui Segărceanu. Și și-a declarat disponibilitatea de a fi din nou alături de „naționala” de senioare. Acest lucru ar putea duce și la o recalibrare a relației ei cu Halep. O luptă comună, un țel comun, o Monica Niculescu ce este prietenă cu amândouă pot aduce mai multă liniște în relația cu dubla câștigătoare de Grand Slam.