Aur pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă de cadeți și juniori! Marco Șovar e cel mai bun din lume

Mihai Rosoiu 04.04.2021, 18:58
Aur pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă de cadeți și juniori! Marco Șovar e cel mai bun din lume

Sportul autohton continuă să producă valori în ciuda tuturor problemelor pe care le întâmpină. Aur pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă de cadeți și juniori. Cadetul Marco Șovar a devenit cel mai bun din lume în proba de sabie. După un parcurs de excepție, sportivul nostru a reușit să aducă delegației României marele titlu mondial.

Aur pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă de cadeți și juniori!

Cairo a găzduit Campionatele Mondiale de Scrimă pentru cadeți și juniori. O competiție la startul căreia s-au adunat cei mai valoroși tineri sportivi ai planetei ne-a adus o mare bucurie. Marco Șovar, unul dintre cei mai promițători sabreri ai României a reușit să obțină cea mai râvnită medalie pusă la bătaie de federația internațională de profil.

Aur pentru Romania la Campionatele Mondiale de Scrima de cadeti si juniori!
Aur pentru Romania la Campionatele Mondiale de Scrima de cadeti si juniori!

Tânărul nostru sportiv a devenit campion mondial la sabie, un rezultat fabulos pentru o ramură sportivă cu tradiție în România. În semifinalele competiției din Egipt, Marco Șovar a reușit să-l depășească pe americanul Colby Harley. A urmat marea finală în care românul a dat peste unul dintre favoriți turneului final. Coreeanul Junseong Park a fost un adversar redutabil, dovadă și scorul final al ultimului act, 15-13 în favoarea lui Marco Șovar.

Astfel, componentul lotului național al României a reușit să aducă medalia de aur la Campionatele Mondiale de Scrimă de juniori și cadeți, de la Cairo.

Lăudat de Federație și de Ana Maria Popescu

Imediat după calificarea în finală a sportivului nostru, pe pagina de Facebook a Anei Popescu a apărut un mesaj emoționant despre rezultatul lui Marco Șovar:

Marco Sovar s-a calificat în FINALA Campionatului Mondial U17 în proba de sabie masculin. Este prima medalie pentru delegația României la acest Campionatul Mondial. Vă las aici link pentru finală și am încredere că dați voi șfară-n țară. Hai Marco! Hai România!”, a postat marea noastră campioană.

La doar câteva minute de la anunțul Anei, a apărut comunicatul federației de profil, care anunța victoria fabuloasă a sportivului nostru:

România are auuur! Marco Șovar e campion mondial la sabie, cadeți! După o semifinală în care atacul și rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în fața americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în fața incomodului koreean, Junseong Park.
Stângaciul nostru și-a valorificat cele mai bune acțiuni pe care le știe, a avut răbdare, a simțit distanța, și-a păstrat calmul pe planșă și a rezistat în fața unui sabrer agil și plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale.
Marco, elevul lui Alexandru Chiculiță, a revenit de la 7-11 a câștigat cu 15-13 și devine campion mondial.
Bravoo și echipei tehnice care l-a însoțit azi la asalturi, Constantin Sandu și Nicolae Alexe.”