Autoritățile române au deposedat-o pe Simona Halep de un cadou primit în urmă cu mult timp

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.01.2023, 16:30
Autoritățile române au deposedat-o pe Simona Halep de un cadou primit în urmă cu mult timp

Simona Halep a rămas din nou fără terenul primit în stațiunea montană Bușteni, din același motiv ca prima dată. În 2014, jucătoarea de tenis din Constanța a primit titlul de „cetățean de onoare” în această localitate, motiv pentru care i s-a dăruit și o parcelă de pământ în acea zonă.

Simona Halep a rămas fără terenul primit în stațiunea montană Bușteni

Doar că Simona Halep, pentru a rămâne în posesia acelui teren, trebuia, conform legii, să construiască ceva pe parcela respectivă sau măcar să își arate intenția în acest sens. Fapt ce nu s-a întâmplat. Astfel, sportiva de 31 de ani a rămas în cele din urmă fără acel teren.

Ulterior, ea a primit o altă parcelă, tot în localitatea Bușteni, tot în baza statutului de „cetățean de onoare”. Doar că și de data aceasta a fost deposedată de ea, din același motiv.

Informația a fost confirmată de Mircea Corbu, primarul din Bușteni, prin intermediul rețelelor de socializare. El a explicat că în situația Simonei Halep se află mai multe persoane și a anunțat că pe acele terenuri care au reintrat în proprietatea administrației locale vor fi construite locuințe pentru persoanele de vârstă tânără. Parcela de pământ care i-a fost luată acum Simonei are o dimensiune de 500 de metri pătrați.

Reamintim că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect şi a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinţă pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulţi cetăţeni de onoare, persoanele aveau obligaţia începerii construcţiei în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu şi-au exprimat dorinţa de a construi locuinţe în oraşul Buşteni şi nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a transmis primarul din Bușteni.

Marele John McEnroe speră ca fostul lider WTA să scape fără o suspendare drastică în cazul de dopaj

Simona Halep se pregătește în prezent pentru startul procesului de dopaj în care este implicată. Întreaga lume a tenisului speră ca românca să fie declarată nevinovată în acest caz. Cel puțin așa susține legendarul John McEnroe.

„Simona a avut o carieră grozavă, dar, în mod evident, există un nor uriaș deasupra ei în acest moment. Așadar, cu toții vrem să știm, eu cu siguranță sper că este nevinovată. Cred că întreaga lume a tenisului speră acest lucru, așa că, dacă acest proces se va desfășura cu rapiditate, va fi un lucru bun… Dacă vom reuși să ajungem până la capăt și să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat.

Deci, în orice caz, sperăm că rezultatul va fi stabilit curând, pentru că este un lucru care îi va pune capăt carierei, practic, dacă va fi găsită vinovată. Așadar, aștept cu nerăbdare rezultatele, pentru că este ceva la care nu vrei să iei parte dacă ești jucător, mai ales dacă ești nevinovat”, a spus el pentru Eurosport.

Urmăriți Playsport.ro și pe