„Avem presiunea rezultatului!” Adrian Mutu se teme de ultimul meci din playout, luni cu CS Mioveni. Victoria îi ține pe giuleșteni în cărți pentru Europa

Olteanu Ștefan / 15.05.2022, 22:32
„Avem presiunea rezultatului!” Adrian Mutu se teme de ultimul meci din playout, luni cu CS Mioveni. Victoria îi ține pe giuleșteni în cărți pentru Europa

Adrian Mutu s-a afișat temător la conferința de presă premergătoare ultimului meci din play-out-ul Ligii 1, pe care Rapid îl va disputa, luni, în compania lui CS Mioveni. Miza pentru formația giuleșteană este una uriașă: prinderea unui loc de baraj pentru Conference League!

Meci de totul sau nimic pentru Rapid! Adrian Mutu se teme de ultimul duel din play-out, cu CS Mioveni

Rapid București va merge, luni, de la ora 20:30, în deplasare la CS Mioveni pentru ultimul meci din play-out, iar la conferința de presă premergătoare partidei, Adrian Mutu s-a afișat destul de temător.

Sub comanda sa, formația din Giulești a avut un parcurs aproape fără de greșeală. În primele 7 meciuri, Adrian Mutu a obținut 7 victorii în calitate de antrenor al Rapidului. Însă, ulterior a remizat în deplasare cu Chindia, scor 0-0, după care a cedat surprinzător pe teren propriu, scor 2-3 în fața celor de la FC U Craiova.

Iar acum, la ultima etapă din play-out, Rapid se vede pusă într-o situație delicată. Dacă giuleștenii nu vor câștiga, iar Sepsi și FC Botoșani se vor impune contra celor de la FC U Craiova, respectiv Academica Clinceni, atunci Rapid va rata oportunitatea de a juca barajul pentru Conference League.

Având presiunea rezultatului, meciul cu Mioveni va fi destul de dificil. Trebuie să îl abordăm cu maximă seriozitate din primul minut. Mioveni s-a salvat de la retrogradare, a scăpat şi de baraj, e echipă care nu mai are nimic de pierdut. Dar am mai întâlnit o echipă care nu mai avea nimic de pierdut, mă refer la FCU Craiova, şi nu a ieşit bine pentru noi. Aşa că trebuie să avem atenţie maximă. Sper ca băieţii să aibă o reacţie pozitivă după înfrângerea cu FC U Craiova. Trebuie să ne luăm revanşa în faţa suporterilor şi să câştigăm”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă.

Jucătorii Rapidului sunt conștienți de miza duelului cu Mioveni. „Nu mai are sens să le vorbesc”

Referitor la starea de spirit în care se află echipa după eșecul cu FC U Craiova, Adrian Mutu a adăugat:

Nu mai are sens să le vorbesc băieţilor de importanţa meciului. Suntem concentraţi, motivaţi pentru că putem obţine ceva important în Liga I după mulţi ani. Cu FC U a fost o înfrângere greu de digerat, mie îmi place să câştig. Dar în fotbal nu tot timpul iese aşa cum vreau eu. Trebuie să învăţăm din acest duş rece şi să nu se mai întâmple. Eu am aceeaşi oftică indiferent de importanţa meciului, în sensul că nu îmi place să pierd. Aşa că trebuie să ne revenim şi să câştigăm”, a mai spus tehnicianul formației din Giulești.

Partida CS Mioveni – Rapid este programată luni, de la 20:30. La aceeași oră vor începe și celelalte dueluri cu miză din play-out, respectiv Academica Clinceni – FC Botoșani și FC U Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasamentul din play-out-ul Ligii 1:

  1. Rapid – 39P
  2. Sepsi – 39P
  3. FC Botoșani – 38P
  4. FC U Craiova – 34P
  5. UTA Arad – 33P
  6. CS Mioveni – 28P
  7. Chindia – 26P
  8. Dinamo – 23P
  9. Academica Clinceni – -11P
  10. Gaz Metan – -38P

Rapid e gata să facă primul transfer al verii. O vedetă din Liga 1, aproape să ajungă în Giulești: „Cui nu i-ar plăcea să joace acolo?”.