Averea lui Gigi Becali este uriașă! Câți bani a făcut patronul FCSB în plină pandemie de coronavirus

Marian Cărăvan 18.01.2021, 08:53
Averea lui Gigi Becali este uriașă! Câți bani a făcut patronul FCSB în plină pandemie de coronavirus

Gigi Becali se numără printre cei mai bogați români care activează în sport. Cu toate acestea, echipa sa nu a mai cucerit titlul de șase ani, roș-albaștrii nu au mai ajuns în grupele cupelor europene în ultimele sezoane, iar acum a ratat transferuri importante.

Averea lui Gigi Becali este uriașă!

Patronul FCSB se numără printre cei mai bogați români care activează în sport. Potrivit Top 300 Capital, Gigi Becali se află pe locul 12 în clasamentul celor mai bogați oameni din România. Averea sa este estimată la 350-400 milioane de euro, care îl poziționează pe patronul FCSB pe locul al treilea în topul românilor care activează în sport. Dar, în ultimul timp, banii au venit din altceva în afară de fotbal. Cum nu a reușit să vândă niciun jucător la sumele mult visate, Gigi Becali ținând cu insistență de preț, patronul FCSB a scos bani de pe urma investițiilor făcute în zona imobiliară și în domeniul construcțiilor.

Ion Țiriac rămâne în continuare cel mai bogat român din sport, cu o avere estimată la două miliarde de euro. Fostul tenismen a fost o perioadă considerat cel mai bogat român.

În privința lui Gigi Becali, acesta visează în continuare să dea lovirura cu „perlele” sale, pentru care cere sume uriașe. Sume care să depășească recordul deținut tot de FCSB. În 2016, Nicolae Stanciu era vândut la Anderlecht pe 9,7 milioane de euro. Acesta rămâne deocamdată cel mai scump transfer din istoria Ligii 1. Între timp, Gigi Becali visează la zeci de milioane de pe urma „perlelelor” sale. Dennis Man, Florinel Coman sau Olimpiu Moruțan sunt fotbaliști pe care Gigi Becali i-ar ceda imediat, dacă primește prețul cerut.

Gigi Becali viseaza sa scoata milioane de euro de pe urma „perlelor” sale
Gigi Becali viseaza sa scoata milioane de euro de pe urma „perlelor” sale

FCSB, un singur transfer în perioada de mercato

Gigi Becali nu a vândut niciun jucător în perioada de mercato. Însă nici la capitolul achiziții nu stă grozav. Doar fundașul dreapta Risto Radunovic, de la Astra, a ajuns în curtea roș-albaștrilor. Cam puțin, totuși, pentru o echipă care vrea titlul în acest sezon.

Totuși, FCSB domină autoritar la un capitol în acest sezon. FCSB este o adevărată mașină de goluri în Liga 1. După 16 etape din sezonul regular, roș-albaștrii au marcat 40 de gouluri, cât CFR și Craiova la un loc. FCSB dă și golgheterii campionatului, Dennis Man (13 goluri) și Florin Tănase (11 goluri).

Pentru Man și Tănase e important să aibă o constanță în evoluții. Aștept și mai mult de la ei. Realizările personale sunt foarte ok, dar aștept și mai mult de la ei”, a spus anrenorul Toni Petrea.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe