Avocatul lui Mario Iorgulescu iese la atac și denunță abuzurile făcute de statul român. Ce impută reprezentantul legal

George Drafta 08.02.2023, 16:34
Avocatul lui Mario Iorgulescu iese la atac și denunță abuzurile făcute de statul român. Ce impută reprezentantul legal

Procesul în care este implicat fiul şefului Ligii durează de aproape trei ani şi jumătate. Iar controversele în acest caz sunt departe să fie înlăturate.

Recent, unul dintre apărătorii lui Mario Iorgulescu a lansat un atac la adresa organelor judiciare din România. Care acceptă să judece o persoană care nu îşi poate reprezenta interesele. Claudio Falleti a luat atitudine şi a transmis un mesaj clar.

„Justitia română a refuzat să ceară propria comisie rogatorie, ironizând munca experţilor numiţi de Curtea de Apel din Milano. A lăsat să se înţeleagă că activitatea medicală a fost inventată pentru a evita procesul”, a declarat avocatul familiei Iorgulescu, citat de Lumea Justiţiei.

Claudio Falleti
Claudio Falleti

Cazul ar fi ajuns şi în presa italiană, acolo unde a fost evidenţiat faptul că în cazul fiului şefului LPF nu s-a ţinut cont de faptul că statul italian i-a eliberat un certificat de handicap grav.

„În acest caz, procesul s-a desfăşurat indiferent de incapacitatea unei persoane de a înţelege şi de capacitatea de a fi judecat, situaţie constatată de Curtea de Apel din Milano după o muncă atentă şi minuţioasă”, a fost poziţia lui Falleti.

Argumentele apărătorilor italieni

Una dintre cele mai grave acuzaţii este aceea de încălcare a drepturilor omului pe care Falleti o aduce în discuţie. Şi o argumetează cu un articol din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care stă la baza legalităţii pedepselor pe care judecătorii le pot decide.

Familia lui Gino Iorgulescu a fost zguduită de scandalul provocat după evenimentul nefericit
Familia lui Gino Iorgulescu a fost zguduită de scandalul provocat după evenimentul nefericit

1. Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acţiune sau o omisiune care, în momentul în care a fost săvârşită, nu constituia o infracţiune, potrivit dreptului naţional şi internaţional. De asemenea, nu se poate aplica o pedeapsă mai severă decât aceea care era aplicabilă în momentul săvârşirii infracţiunii.

2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii sale, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate”, au fost pasajele invocate de avocatul italian.

Cum s-a ajuns la această situaţie

Falleti consideră că atacurile suportate de Mario Iorgulescu îl au de fapt drept ţintă pe tatăl acestuia, care urmează să candidaze pentru un nou mandat în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Imagini cu impactul devastatator provocat de ciocnirea celor două maşini
Imagine cu impactul devastatator provocat de ciocnirea celor două maşini

Mario Iorgulescu este judecat pentru că în seara zilei de 8 septembrie 2019 a provocat un accident grav de circulaţie soldat cu moartea unui alt şofer. Conform prelevării probelor biologice, Mario Iorgulescu era sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor halucinogene în momentul producerii tragediei.

Urmăriți Playsport.ro și pe