Badea, anchetat pentru fraudă cu fonduri europene. Lovitură majoră pentru fostul șef de la Dinamo

Ioan Valentin Oprea 22.03.2023, 11:38
Badea, anchetat pentru fraudă cu fonduri europene. Lovitură majoră pentru fostul șef de la Dinamo

Noi probleme pentru Nicolae Badea. Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecăţii pentru actualul proprietar al clubului din Liga a IV-a, CS Dinamo, într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene.

Tribunalul Bucueşti a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de acuzaţi în camera preliminară şi a constatat legalitatea probelor şi a procedurilor penale.

Nicolae Badea este acuzat că ar fi depus documente false pentru obţinerea de fonduri europene. Infracţiunea pentru care va fi judecat Badea este cea de folosire cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Se implică în continuare în fotbal

Prin finanţările europene respective, omul de afaceri ar fi obţinut suma de 200.000 de lei. Alături de Badea, va fi judecată şi Mihaela Carmen Mirea, managerul financiar al proiectului aflat în cauză.

După ce a fost timp de mai mulţi ani principalul finanţator al lui Dinamo Bucureşti, Badea e prezent şi azi în fotbalul din România. Deţine clubul din Liga a IV-a Bucureşti, CS Dinamo, şi a intermediat, de curând, vânzarea divizionarei secunde Dinamo către societatea Red&White.                 

Urmăriți Playsport.ro și pe