Bale urmează să încaseze un salariu infim la Los Angeles

Olteanu Ștefan / 26.06.2022, 14:06
Bale urmează să încaseze un salariu infim la Los Angeles

Gareth Bale (32 de ani) a semnat cu Los Angeles FC, formație din MLS, iar odată cu transferul la noua echipă urmează să încaseze un salariu infim. Bineînțeles, asta în comparație cu suma uriașă de bani pe care o primea pe Santiago Bernabeu, la Real Madrid.

Salariul lui Gareth Bale, micșorat de 17 ori! Galezul urmează să încaseze un salariu infim la Los Angeles

Sâmbătă, 25 iunie, Gareth Bale a anunțat pe rețelele de socializare că pleacă din Europa și va semna cu Los Angeles FC, formație din MLS, iar la o zi distanță spaniolii au dezvăluit că fostul jucător de la Real urmează să încaseze un salariu infim la noua echipă.

Totuși, după 9 ani petrecuți pe Santiago Bernabeu, conturile galezului sunt bilndate pentru tot restul vieții sale. Ultima înțelegere pe care a avut-o cu Real Madrid îi aducea lui Bale anual în cont suma de 17.000.000 de euro net!

La Los Angeles FC, salariul său va fi de 17 ori mai mic, deoarece spaniolii de la Relevo susțin că Bale a semnat un contract cu un salariu de „doar” 1.000.000 de dolari pe an. Totuși, în funcție de performanțe, Bale ar putea să mai fie răsplătit de noua echipă și cu diverse bonusuri.

Cert este că Bale nu a mers în SUA pentru bani, ci doar pentru a rămâne într-o formă cât mai bună pentru Campionatul Mondial din Qatar, unde Țara Galilor a obținut dreptul de participare. Bale a contribuit decisiv la golul pe care galezii l-au dat în finala barajului cu Ucraina, iar ulterior, în duelul cu Olanda din Liga Națiunilor, noul jucător al lui Los Angeles a marcat și un gol.

În ciuda faptului că în sezonul trecut a evoluat doar 7 meciuri pentru Real Madrid, Bale continuă să se prezinte la echipa națională într-o formă de invidiat și este așteptat să facă diferența în Qatar.

Videoclipul de mulțumire postat de Real Madrid pentru Gareth Bale:

Transferul lui Bale la Los Angeles, lăudat de un fost internațional galez

Robert Earnshaw (41 de ani), fost atacant cu 16 goluri marcate în 59 de meciuri pentru Țara Galilor, a lăudat alegerea lui Bale de a merge în SUA.

În finalul carierei, Earnshaw a evoluat și el în MLS, pentru Toronto, Chicago și Vancouver.

Cred că a ales cel mai bun club la care ar fi putut să meargă în MLS. În acest moment, Los Angeles e în fruntea ligii, așa că e o veste grozavă. Eu sunt în drum spre SUA, așa că dacă are nevoie de orice ajutor, i-l pot oferi!

E o mișcare grozavă pentru el. Trebuie să joace pentru că Mondialul vine în câteva luni. Nu a evoluat foarte mult în sezonul trecut pentru Real Madrid, dar acum începe un nou capitol pentru el.

Vom vedea un nou Bale într-o altă țară, în MLS. Acum câteva săptămâni am crezut că există o șansă ca acest transfer să se materializeze. Îl cunosc pe Bale, am și jucat cu el. Îi înțeleg mentalitatea și cred că îi va plăcea acolo. Am fost în urmă cu câteva săptămâni la Los Angeles FC și atmosfera e uimitoare acolo. Fanii sunt senzaționali, au un stadion foarte frumos și cu siguranță îi va plăcea.

Oriunde va merge, va fi competitiv. Va găsi o provocare. Nu va fi ușor pentru el, pentru că va găsi un campionat de scurtă durată și trebuie să fii într-o formă bună. Dar îi va oferi pregătirea fizică de care are nevoie.

Va fi o plăcere și pentru MLS să îl aibă pe Bale. Își va aduce toate abilitățile și cred că se va descurca foarte bine”, a declarat Robert Earnshaw, potrivit Sky Sports.