Bănel Nicoliță a revenit în România, după ce s-a scris că are probleme cu banii. Acesta a evoluat în ultima etapă din Liga a 3-a pentru CS Făurei

Bădulescu Silvian / 27.11.2021, 21:37
Bănel Nicoliță a revenit în România, după ce s-a scris că are probleme cu banii. Acesta a evoluat în ultima etapă din Liga a 3-a pentru CS Făurei

Bănel Nicoliță s-a întors în România. Acesta a fost plecat în Statele Unite ale Americii la muncă, iar în presă s-a scris că ar avea probleme mari cu banii. În vârstă de 36 de ani, el a revenit pe gazon pentru CS Făurei, echipă unde a investit bani.

Pasă decivisă la revenire

CS Făurei se află în Liga a 3-a, seria a 2-a și ocupă penultimul loc al acestei grupe. Cu ajutorul lui Bănel Nicoliță, echipa a obținut al doilea egal din această stagiune și al optulea punct.  Aceștia au obținut singurele victorii din acest sezon contra celor de la Sportul Chișcani. Pe lângă aceste rezultate, au obținut și un egal în compania celor de la Aerostar Bacău, în rest au suferit înfrângeri pe linie.

Sâmbătă, 27 noiembrie, CS Făurei a primit vizita celor de la Viitorul Ianca, locul 8 în clasament, iar partida s-a încheiat 3-3. Nicoliță a oferit pasa decivisă pentru golul egalizator din minutul 90+3.

Echipa fostului jucător de națională a deschis scorul în minutul 10 prin Marius Mocanu, dar Viitorul Ianca a întors rezultatul în doar patru minute. Mai apoi, la doar două minute, CS Făurei a egalat la 2, iar tabela indica 2-2 în minutul 21. Minutul 62 a însemnat golul de 3-2 pentru cei de la Ianca, dar CS Făurei a egalat la ultima fază a meciului și a obținut in extremis un punct.

Implicat la echipă alături de cei doi frați ai săi

Cariera lui Bănel Nicoliță a însemnat Liga I, echipa națională, dar și fotbal în străinătate. El a debutat la seniori pentru Dacia Unirea Brăila, a ajuns la Politehnica Timișoara în 2004, de unde a fost luat de către FCSB (Steaua pe atunci) în 2005.

După șase ani la echipa roș-albastră, Nicoliță era transferat de către Saint-Etienne, echipa cu cele mai multe titluri în Franța. Acesta bifa și un împrumut la Nantes, înainte să se întoarcă în România.

A mai bifat meciuri la Viitorul Constanța (actuala Farul), ASA Târgu Mureș, dar și Aris Limassol, în Cipru. Mai mult decât atât, el s-a implicat cu bani la echipa din localitatea natală, unde a și evoluat în stagiunea 2016-2017. Revenit la echipă, acesta este implicat atât ca jucător, cât și financiar, alături de frații săi, Stelică și Aurel.

În această partidă, pe lângă Bănel, și fratele Stelică a evoluat, fiind chiar căpitanul echipei. În proiectul ce vizează CS Făurei este implicat și Aurel, cel care ocupă funcția de președinte.

Aceștia se situează pe locul 9 din 10 echipe, cu opt puncte acumulate în urma a 14 etape disputate. Singura echipă fără niciun punct acumulat este lanterna roșie, Sportul Chișcani. Liderul seriei este CSM Focșani 2007, urmată de Suporter Club Oțelul Galați.