Bărbatul misterios din imagine este unul dintre marii miliardari ai României. Fotografia secretă cu o mare personalitate a sportului românesc

Catinca Giosanu 27.01.2021, 16:06
Bărbatul misterios din imagine este unul dintre marii miliardari ai României. Fotografia secretă cu o mare personalitate a sportului românesc

Ion Ţiriac, care ocupă funcția de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, rămâne în continuare cel mai bogat român. Ce avere are de fapt miliardarul?

Secretul lui Ion Țiriac, ascuns zeci de ani, a ieșit la iveală

Cu toate că este unul dintre cei mai mari miliardari ai României, Ion Țiriac, în vârstă de 86 de ani, susține contrariul.

De curând, preşedintele Federaţiei Române de Tenis a vorbit despre actele de caritate pe care le-a făcut de-a lungul timpului.

Eu am o singură problemă. N-am uitat de unde am plecat. Și n-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu. Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar”, a declarat Ion Ţiriac.

Puțini știu despre Ion Țiriac că în tinerețe mergea la vânătoare. Dar nu se ducea singur, ci însoțit de un bun prieten. Este vorba despre Ion Gheorghe Maurer. Cei doi erau de nedespărțit, notează wowbiz.ro. Pe vremea aceea, ei obișnuiau să joace tenis și să discute politică. O fotografie de colecție îi prezinta pe amândoi după o partidă uimitoare de vânătoare, alături de alți participanți.

Ion Țiriac nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru avioane
Ion Țiriac nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru avioane

”Nu mai am bani… Fundația îmi plătește și benzina la avion”

În ciuda faptului că a fost desemnat cel mai bogat român, Ion Țiriac a precizat că a rămas fără bani. Miliardarul a făcut lumină și a explicat cum a fost cu putință să se ajungp în această situație critică.

Fundația îmi plătește și benzina la avion. Pilotez, pentru că n-am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă.

Copilot să fie alții, eu sunt comandant, stau în stânga! Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul, înseamnă că nu-l merită”, a explicat Ion Țiriac.

Averea lui Ion Ţiriac este formată dintr-o serie lungă de investiţii şi participaţii deţinute şi vândute în diferite companii, precum vânzarea participaţiei de 45% la UniCredit Bank, care i-a adus acestuia aproape 800 de milioane de euro. În acelaşi timp, vânzarea participaţiei de 15% în retailerul Metro Cash & Carry i-a adus miliardarului circa 80 milioane euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe