Barcelona își schimbă fața: antrenor, o glorie a clubului, plus 4 nume stelare

Radu Bordei 18.05.2021, 17:10
Barcelona își schimbă fața: antrenor, o glorie a clubului, plus 4 nume stelare

Barcelona își schimbă fața: antrenor, o glorie a clubului, plus 4 nume stelare sunt așteptate pe Camp Nou. Joan Laporta nu a glumit când a spus că vrea o Barcelona nouă. Catalanii au dezamăgit în acest sezon, chiar dacă vor încheia cu un trofeu sezonul. cupa Spaniei este prea puțin pentru unul din cele mai iubite cluburi din lume.

Ronald Koeman nu a făcut o treabă rea, într-un sezon presărat cu foarte multe probleme. A stabilizat echipa și a promovat mulți fotbaliști tineri, promițători. Dar în momentele importante ale sezonului, roș-albaștrii au ratat și Liga Campionilor, dar și titlul. Asta deși în urmă cu câteva săptămâni, Barcelona avea campionatul în mână.

Barcelona își schimbă fața: antrenor, o glorie a clubului, plus 4 nume stelare

Laporta nu este deloc mulțumit de ce se întâmplă la echipă, așa că încearcă să schimbe situația. Se știe că toată suflarea catalană îl așteaptă pe Xavi ca antrenor. Fostul căpitan legendar al echipei este considerat omul care să înceapă un nou proiect pe termen lung la Barcelona, pe modelul Guardiola. Tot Laporta l-a promovat și pe Pep, așa că potrivirea este perfectă. Fostul coordonator de joc este și el tentat de proiect, mai ales că are garanții că va decide totul la echipă, inclusiv transferuiile. Iar clubul este gata să îl sprijine total.

Laporta de abia îl așteaptă pe Xavi (dreapta) înapoi la Barcelona

Cu toate acestea, Xavi ar vrea să mai stea un an la Al Sadd, unde tocmai a semnat până în 2023. Presa a lăsat de înțeles că atunci ar fi momentul când fostul mijlocaș ar fi interesat să preia Barcelona. Dar Laporta nu mai are răbdare și vrea să grăbească sosirea lui Xavi. Pentru că, dacă acest lucru nu se întâmplă, ar fi forțat să continue cu Koeman și nu este convins de acesta. În plus, aducerea lui Xavi, l-ar putea convinge și pe Messi să rămână la echipă.

Aguero, prima lovitură importantă a Barcelonei.

Laporta i-a promis lui Xavi și transferuri importante. Fostul căpitan vrea să se bazeze pe mulți fotbaliști produși de club, dar știe că are nevoie și de experiență la echipă. Cum Laporta este forțat să scadă și din cheltuieli, mulți fotbaliști vor fi vânduți în această vară. Dar vor exista și veniri importante. În atac sunt așteptați Kun Aguero și Memphis Depay, mai ales că aceștia ar veni gratis. Olandezul și-a anunțat plecarea de la Lyon, iar Barcelona negociază deja direct cu starul batav. Depay ar aduce mai multă viteză și dinamism în atac, în timp ce Aguero este aștpetat să marcheze gol după gol.

Giorginio Wijnaldum și Eric Garcia sunt celelalte ținte pentru această vară. Dacă scapă de jucătorii nedoriți și reușește aceste 4 transferuri, clubul ar da o lovitură, pentru că nu ar plăti nici măcar un euro pe transferuri. Și ar întări echipa cu fotbaliști experimentați și valoroși.

Urmăriți Playsport.ro și pe