Barcelona, pe urmele unui campion mondial. Cum vrea să-l atragă. Ce strategie vor urma catalanii pentru următoarea perioadă de transferuri

Bădulescu Silvian 05.11.2021, 18:42
Barcelona, pe urmele unui campion mondial. Cum vrea să-l atragă. Ce strategie vor urma catalanii pentru următoarea perioadă de transferuri

FC Barcelona trece printr-o perioadă dificilă nu doar din punct de vedere sportiv. Clubul catalan are dificultăți și pe parte financiară, după ce s-a scris în presă că ar avea datorii de peste 1 miliard de euro. În acest context, Barcelona se va axa pe jucători veniți liber de contract sau pe sume mici.

Matthias Ginter, pe lista Barcelonei

Potrivit publicației Fichajes, Lapoarta a început deja negocierile pentru aducerea lui Pierre Emerick Aubameyang de la Arsenal. Mai mult, președintele catalan se pare că a pus ochii și pe Matthias Ginter, fundaș central de la Borussia Monchengladbach, campion mondial cu Germania în 2014.

Direcția pe care încearcă să se axeze conducerea Barcelonei este aceeași pentru ambii jucători: atât în cazul lui Aubameyang, cât și în cazul lui Ginter, contractele le expiră în vara lui 2022. Astfel, aceștia ar urma să vină fără niciun cost de transfer.

Ginter evoluează la Monchengladbach din iunie 2017, după ce fusese transferat de la Borussia Dortmund. Contractul cu nemții expiră în iunie 2022, așa că Barcelona poate semna cu el în ianuarie 2022.

Datorii de peste un miliard de euro

Barcelona trece printr-o situația economică precară, situația datorată și adâncită și de pandemia de COVID-19. Veniturile acestora au avut de suferit foarte mult, mai ales în perioada în care meciurile s-au disputat fără spectatori.

Joan Laporta, actualul președinte al catalanilor, a anunțat în vară că datoriile clubului sunt de aproximativ 1,35 miliarde de euro. Acestă situația a dus la imposibilitatea Barcelonei de a-i oferi un contract lui Lionel Messi. Argentinianul a părăsit singura echipa la care evoluase la seniori în cariera profesionistă. El a semnat cu Paris Saint-Germain, din postură de jucător liber de contract.

Ginter, în prezent în vârstă de 27 de ani, a ieșit campion mondial în 2014, în turneul organizat în Brazilia. A fost printre cei mai constanți fundași centrali ai Bundesligii în ultimele stagiuni, fapt ce a atras și interesul cerlo de la Atletico Madrid.

Un alt motiv pentru care Barcelona l-ar transfera ar fi polivalența acestuia. El poate juca și fundaș central, și fundaș dreapta, precum și mijlocaș defensiv. Alt aspect important este și cel financiar, Ginter nu are un salariu mare la Borussia Monchengladbach, astfel că pretențiile salariale nu ar fi ridicate.

În acest moment, el este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 27 de milioane de euro. În actuala stagiune,Barcelona, pe urmele unui campion mondial. Cum vrea să-l atragă. Strategie de echipa mica pentru viitorul apropiat a bifat 10 partide la echipa germană, în timp ce, pentru echipa națională a bifat 44 de selecții și două goluri.

Urmăriți Playsport.ro și pe