Lovitură după lovitură pentru Barcelona. Sumă importantă oferită de șeicii de la Newcastle pentru unul dintre cei mai buni jucători ai catalanilor

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.11.2021, 19:16
Lovitură după lovitură pentru Barcelona. Sumă importantă oferită de șeicii de la Newcastle pentru unul dintre cei mai buni jucători ai catalanilor

FC Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare, dar și sportive în această perioadă. Gruparea de pe Camp Nou a înregistrat unul dintre cele mai slabe starturi de sezon din ultimii mulți ani.

Urmarea a acestora a fost demiterea lui Ronald Koeman, care nu va pleca însă cu mâna goală. El avea o clauză de reziliere de 12 milioane de euro și nu are de gând să renunțe la nimic din această sumă, accentuând astfel problemele financiare ale catalanilor.

Barcelona l-ar putea pierde pe Marc-Andre ter Stegen în lunile următoare

De asemenea, Barcelona întâmpină dificultăți în a rezolva aducerea lui Xavi Hernandez de la Al Sadd. Șeicul care deține clubul din Qatar refuză să îi dea drumul antrenorului spaniol în plin sezon.

Mai mult, echipa blaugrana l-a pierdut recent și pe Sergio Aguero. Abia revenit pe teren după o accidentare, atacantul argentinian a acuzat anumite probleme cardiace la meciul de campionat cu Alaves și cel mai probabil va mai lipsi încă aproximativ 3 luni.

Iar acum, acestor probleme li se mai adaugă una extrem de importantă. Barcelona l-ar putea pierde în lunile următoare pe Marc-Andre ter Stegen, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Potrivit El Nacional, portarul german în vârstă de 29 de ani este dorit de Mohammed bin Salman la Newcastle United. Prințul Arabiei Saudite dorește să facă din clubul din nordul Angliei unul din polii de putere din fotbalul mondial.

Iar toată lumea știe că o echipă puternică se clădește începând din poartă. Conform sursei citate, noul proprietar al lui Newcastle ar pregăti o ofertă de 55 de milioane pentru ter Stegen, care este considerat de mulți unul dintre cei mai buni portari ai lumii în acest moment.

Oferta saudiților de la Newcastle le-ar surâde oficialilor clubului catalan

Oficialii Barcelonei ar fi tentați să accepte acestă ofertă și să rezolve astfel o parte din problemele financiare ale clubului. Mohammed bin Salman va avea însă o misiune destul de dificilă în a-l convinge pe jucător să se mute în Premier League.

El a declarat în mai multe rânduri că este foarte atașat de clubul blaugrana. Iar, dacă ar fi să plece de pe Camp Nou, ar face-o doar pentru a reveni în țara natală, acolo unde a evoluat doar pentru Borussia Monchengladbach, echipa care l-a crescut.

Rămâne însă de văzut dacă neamțul își va mai menține poziția în momentul în care îi va fi prezentată oferta salarială. Newcastle United este de departe cel mai bogat club de fotbal din lume în acest moment și este destul de clar că îi va oferi portarului un salariu colosal dacă se va ajunge până în acel punct al negocierilor.

Celulă de criză la Barcelona după problemele medicale ale lui Sergio Aguero. Super-atacantul pentru care negociază Joan Laporta

Urmăriți Playsport.ro și pe