Bașkanii lui Galata i-au stabilit viitorul lui Olimpiu Moruțan. Ce se va întâmpla cu românul după ce va reveni de la Pisa

Bogdan Solomon 04.06.2023, 17:55
Bașkanii lui Galata i-au stabilit viitorul lui Olimpiu Moruțan. Ce se va întâmpla cu românul după ce va reveni de la Pisa

Galatasaray a luat decizia finală în ceea ce-l privește pe internaționalul român, Olimpiu Moruțan. În stagiunea recent încheiată a evoluat, sub formă de împrumut, pentru formația italiană Pisa.

Ce se va întâmpla cu Olimpiu Moruțan după revenirea de la Pisa. Galatasaray i-a stabilit viitorul

Chiar dacă a avut evoluții excelente în Serie B, cu șase goluri și opt pase decisive reușite în cele 36 de meciuri în care a fost folosit, Moruțan nu i-a convins pe bașkani că merită să îmbrace din nou tricoul campioanei en-titre a Turciei. Aceștia au luat hotărârea de a renunța la serviciile sale, dar nu în orice condiții.

Conform, milliyet.com, strategia vizează transformarea mijlocașului de 24 de ani în „monedă de schimb” pentru doi dintre jucătorii lui Trabzonspor. Este vorba despre portarul Ugurcan Cakir (27 de ani) și mijlocașul central Abdulkadir Omur (23 de ani).

Din dorința de a-i convinge pe rivali să-i cedeze, formația „Cim-Bom” ar fi gata să-l ofere nu doar pe român, ci și pe atacantul Mostafa Mohamed (25 de ani), plus o sumă de bani. Mutarea ar avea mari șanse de reușită, în condițiile în care Trabzon s-ar fi arătat interesată să-i transfere pe cei doi.

Și o echipă din Serie A l-ar dori pe Moruțan

Aceasta nu este, însă, unica variantă pe care o are la dispoziție Olimpiu Moruțan în actuala perioadă de mercato. Evoluțiile sale din Serie B i-ar fi impresionat atât de tare pe cei de la Salernitana încât ar putea veni cu o propunere concretă.

„Unul dintre cei mai interesanți jucători din Serie B este Olimpiu Moruțan. Toscanii (n.r. Pisa) nu l-au cumpărat definitiv și se va întoarce în Turcia. Cu toate acestea, agentul său a anunțat că Moruțan va rămâne în Italia, deoarece sunt foarte multe echipe interesate de el, iar una dintre echipe este Salernitana”, a dezvăluit tuttosalernitana.com.

În spațiul public s-a vehiculat recent că ar fi dorit insistent și de Gigi Becali la FCSB, dar Giovanni Becali a explicat, în exclusivitate pentru Playsport, că șansele ca internaționalul român să revină în Superliga sunt aproape nule. Asta pentru că nicio echipă nu i-ar putea suporta salariul uriaș pe care îl primește în momentul de față, la fel ca în cazul lui Alexandru Cicâldău.

„Cine spune că Moruțan se întoarce la FCSB sau că Cicâldău revine la CSU Craiova nu are nicio legătură cu adevărul. Cei doi sunt jucătorii lui Galatasaray și au salarii foarte mari. Cicâldău ia 1 milion de euro, iar Moruțan 800 000. Nu poate nimeni din România să le plătească. Galatasaray nu acceptă să împrumute decât în schimbul unei sume de bani, fie ea și modică. Deci este imposibil ca Moruțan și Cicâldău să revină în Liga 1”, ne-a declarat agentul de jucători.

Urmăriți Playsport.ro și pe