Becali ajunge până în Parlamentul României cu divergențele privind dreptul de joc al FCSB-ului pe Ghencea

Giosanu Catinca / 28.06.2022, 22:48
Becali ajunge până în Parlamentul României cu divergențele privind dreptul de joc al FCSB-ului pe Ghencea

Vești bune pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera are mari șanse să joace în Ghencea. Parlamentarii USR au depus un proiect de modificare a Legii educației fizice și sportului.

Vești bune pentru Gigi Becali și FCSB

Milionarul din Pipera și-a dorit cu ardoare ca meciul cu CFR Cluj să se joace în Ghencea. Patronul vicecampioanei a făcut numeroase eforturi în acest sens. Nu a avut însă câștig de cauză. Totuși, există o speranță că jucătorii legitimați la echipa roș-albastru vor putea evolua pe arena din Ghencea în sezonul următor.

Conflictul dintre CSA Steaua şi FCSB a ajuns în Parlament. Autoritățile iau în calcul să îi oblige pe administratorii bazelor sportive printr-o modificare adusă la proiect să închirieze terenurile după reguli clare și transparente.

Problema accesului la bazele sportive publice au fost recent un subiect de discuție în spațiul public. Amintim de subiectul închirierii Stadionului Steaua, caz în care un club sportiv a solicitat închirierea stadionului administrat de MApN și a fost împiedicat fără să se cunoască motivele refuzului.

Totodată, neexistând un act normativ care să reglementeze modalitatea de închiriere a bazelor sportive și criteriile de utilizare, lăsând administratorilor dreptul discreționar de a decide cui și în ce condiții pune la dispoziție o bază sportivă, poate duce la situații în care accesul cetățeanului la infrastructura publică este blocat în mod abuziv.”, se arată în expunerea de motive a actului normativ, potrivit celor de la fanatik.ro.

Conflictul dintre FCSB și CSA Steaua, subiect de discuție în Parlament

Conform modificărilor aduse la proiect, stadioanele nu vor mai putea fi închiriate cum doresc administratorii. Vestea îl bucură enorm pe Gigi Becali.

Administratorii bazelor şi/sau instalaţiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, au obligaţia de a afişa, la începutul fiecărei luni, în loc public, la sediul bazei şi/sau instalaţiei sportive, şi pe siteul propriu, după caz, următoarele informaţii: Regulamentul pentru închirierea bazei şi/sau instalaţiei sportive, tarifele pentru închiriere, numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum şi numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menţionarea sportului practicat, a datei rezervării şi a perioadei pentru care s-a făcut închirierea.”, mai prevede noul articol.