Becali, amenințare fără precedent: ”Scot echipa de pe teren!”. Ce l-a scos din minți

Giosanu Catinca / 04.03.2021, 21:45
Becali, amenințare fără precedent: ”Scot echipa de pe teren!”. Ce l-a scos din minți

Scandalul dintre FRF si LPF pe seama sistemului VAR continuă. Gigi Becali s-a arătat deranjat de întreaga situație și a făcut o amenințare fără precedent. Mai precis, patronul echipei roș-albastre a avertizat că va scoate FCSB-ul de pe teren în cazul în care greșelile de arbitraj din Liga 1 vor persista.

Becali, amenințare fără precedent

Patronul FCSB a cerut ca măcar în meciurile din play-off, cele care ar putea decide campioana României, să existe VAR (Video Assistent Referee).

Dacă ăștia se vor certa ca șoarecele și pisica, vom avea VAR peste 100 de ani! Cheia este la Burleanu. Să nu o mai arunce pe Gino. Vrem VAR măcar la meciurile tari din play-off. Voi ajuta și eu cu bani pentru aducerea VAR, dar Burleanu trebuie să ia taurul de coarne.”, a spus răspicat finanțatorul celor de la FCSB.

De altfel, Gigi Becali a explicat ce se va întâmpla în cazul în care reprezentanții fotbalului românesc nu vor aduce VAR-ul în țara noastră.

Dacă nu vom aduce VAR-ul în România, atunci arbitrii vor decide campioana, iar eu nu vreau să ajung la mâna lor. Să văd și eu acum ce a înțeles Burleanu după ședința asta de la LPF! Eu nu cred ca FRF nu mai are bani pentru VAR. Au primit și ei bani de UEFA și FIFA. VAR-ul trebuie să devină o prioritate pentru Burleanu și FRF.”, a mai declarat Gigi Becali, conform jurnaliștilor de la Pro Sport.

Declarațiile contreversate ale lui Gigi Becali vin în contextul conflictului LPF – FRF pe seama introducerii VAR.

Federația și Liga se bat la TAS pentru implementarea sistemului VAR
Federația și Liga se bat la TAS pentru implementarea sistemului VAR

”Scot echipa de pe teren!”

Latifundiarul din Pipera a participat la ședința în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii 1. Este vorba despre Adunarea Generală a LPF. În urma discuțiilor din cadrul întâlnirii, omul de afaceri a afirmat că e dispus să-și retragă echipa de pe teren. Desigur, el va face asta doar dacă va fi nedepretățit de vreo decizie a „centralului”.

Nu vreau să transformăm campionatul într-un circ prin scoaterea echipelor de pe teren. Însă dacă eu simt că sunt furat, așa voi face.”, a avertizat finanțatorul celor de la FCSB.

Implementarea VAR din punct de vedere tehnic a fost preluată de către compania care deține drepturile TV pentru Liga 1. În această situație, Federația Română de Fotbal (FRF) ar trebui să achite fondurile necesare pentru instruirea oamenilor care arbitrează meciurile disputate în Liga 1.

Imediat după întâlnirea avută cu președinții cluburilor din Liga 1, în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video, oficialii LPF Gino Iorgulescu, Justin Ștefan și fostul arbitru FIFA Marius Avram au susținut o conferință de presă la sediul LPF.