Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux

Gabriel Peneș / 20.02.2021, 11:46
Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux

Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux poate să surprindă. Nu e vorba de un Bugatti ori Mercedes. Nici de vreun Rolls-Royce din impresionanta lui colecție. Ci de o mașinuță de mici dimensiuni, din 1962. Ea a fost produsă, însă, de un mare fabricant de… avioane.

Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm

Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis român, este cunoscut pentru colecția impresionantă de autovehicule istorice pe care o deține. Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm este, însă, una ce poate surprinde. Țiriac deține nu mai puțin de 36 autoturisme Rolls Royce, printre care și cele mai rare

Pe mine mă fascinează Rolls-Royce, am 30-40 de bucăți. Sunt unic în lume, am colecția de Phantom, unu, doi, trei și patru. Din Phantom IV au fost făcute numai 18, care au fost vândute numai curților regale… Regina Angliei are două, Juan Carlos are trei, chiar l-am rugat să vândă și el, dar mi-a spus că nu poate pentru că aparțin Curții. Până și Saddam avea una!”, a declarat miliardarul acum câțiva ani.

Din aceeași categorie de piese rare face parte și un Bugatti, expus în 1938 la Salonul Auto de la Paris. Masina este cu atât mai importantă, cu cât în lume mai există doar 9 autoturisme de acest gen. Valoarea este estimată la 700.000 de euro. În colecție se afla și una dintre cele 83 de unități Mercedes Benz 540K, produse de-a lungul istoriei. Cei interesați să achizitioneze un astfel de automobil ar trebui să aibă un buget de peste 1 milion de euro.

Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux
Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Dintre cele aproape 400 de mașini istorice pe care le deține, se numără și micuțul Messerschmitt KR200 fabricat în 1962/Sursa foto: prosport.ro

Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux

În extravaganta sa colecție, se află, însă, un micuț Messerschmitt KR200. Mașina a câștigat, în 2017, premiul de popularitate la Concursul de Eleganță „Alla Corte dei Medici”, din Florența Messerschmitt a fost o companie germană producătoare de avioane. După cel de-Al Doilea Război Mondial, nu a mai avut temporar dreptul să producă aeronave. Astfel că s-a reorientat și a început să producă mașini de dimensiuni mici.Modelul Messerschmitt KR200, aflat în colecția lui Ion Țiriac, a fost fabricat în anul 1962. Colecția lui Ion Țiriac numără 400 de mașini istorice.

Bijuteria lui Ion Țiriac la care ține enorm. Ce ascunde miliardarul în garajul său de lux
Așa arăta prima mașină a lui Ion Tiriac. Fostul mare jucător de tenis și-a cumpărat o Skoda Octavia în timpul studenției

Primul automobil cumpărat a fost o Skoda Octavia

Primul automobil a fost achiziționat de jostul mare jucător de tenis în timpul studenției. O Skodă cu care a avut peripeții încă din prima zi.

„O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60”, a spus Ion Ţiriac, potrivit prosport.ro.