Blestem pentru CSM București. Un nou meci pierdut la limită în Liga Campionilor

Bădulescu Silvian / 13.11.2021, 19:09
Blestem pentru CSM București. Un nou meci pierdut la limită în Liga Campionilor

„Tigroaicele” de la CSM București s-au deplasat în Ungaria pentru a disputa partida cu Ferencvaros. Contând pentru etapa a 7-a a grupei A din Liga Campionilor, CSM a cedat în ultimele secunde de joc.

Ferencvaros 31-30 CSM București

Lider autoritar al grupei, unguroaicele de la Ferencvaros și-au respectat statutul de favorită și s-au impus, ce-i drept, la limită. Acestea au acumulat 12 puncte în urma celor șapte meciuri disputate în grupă și sunt în pole-position pentru calificarea în următoarea fază.

Pe de altă parte, CSM București ocupă locul al șaselea în grupă, ultimul care asigură calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Pentru trupa antrenată de Adrian Vasile, meciul din Ungaria a reprezentat a doua înfrângere consecutivă. Mai mult, ca și în partida cu Brest Bretagne, de acasă, CSM-ul a pierdut în ultimele secunde de joc un punct ce s-ar putea dovedi prețios.

Golul victoriei a fost marcat de Itana Grbic, mărind avantajul lui Ferencvaros în grupă. Cu patru victorii și două rezultate de egalitate, aceste au șefia de grupă. În tabără româncelor, cea mai bună marcatoare a fost Cristina Neagu, cea desemnată de patru ori „cea mai bună jucătoarea a lumii”, cu șapte goluri.

Speranțe pentru calificare

Deși au două înfrângeri consecutive, locul 6 asigură calificarea mai departe. Totodată, cele șase puncte acumulate reprezintă, pentru moment, un avantaj comod în grupă. Sub CSM București se află Podravka Vegeta, din Croația (2 puncte) și Buducnost, din Muntenegru (0 puncte). „Tigroaicele” au acumulat trei victorii și trei înfrângeri.

Ferencvaros traversează în acest moment o primă parte a sezonului foarte bună, este neînvinsă în Liga Campionilor. O echipă care, cu siguranță este pe val, fetele au multă încredere în ele și evident că jucând acasă și având suporterul unei întregi săli este un atuu pentru ele” a declarat Adrian Vasile, antrenorul CSM-ului, înaintea partidei din Ungaria.

În campionat, Ferencvaros se află doar pe locul secund, cu două puncte în spatele celor de la Gyor, dar și cu o partidă mai puțin disputată. CSM București ocupă și ea locul secund în Liga Națională, tot la două lungimi de undă față de lider. Handbalistele de la Rapid București sunt în fruntea clasamentului cu 21 de puncte acumulate în 8 etape.

CSM București are în palmares patru titluri naționale, patru Cupe ale României, precum și trei Supercupe. Totuși, cel mai important trofeu din vitrina acestora este Liga Campionilor cucerită în sezonul 2015-2016. Acestea s-au impus în fața celor de la Gyor, la lovituri de la 7 metri, după ce a fost 25-25 în urma prelungirilor.