Bogdan Stelea: „Nu sunt de acord cu retragerea numărului 7 de la Steaua! Nu înțeleg această decizie”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.07.2021, 20:42
Bogdan Stelea: „Nu sunt de acord cu retragerea numărului 7 de la Steaua! Nu înțeleg această decizie”

Miercuri, 7 iulie, a avut loc inaugurarea noului stadion din Ghencea. Cu ocazia acestui eveniment, steliștii au sărbătorit 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Această celebrare trebuia să aibă loc pe 7 mai. Însă a fost amânată din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

De asemenea, înaintea meciului amical pe care Steaua l-a câștigat cu 6-0 în fața sârbilor de la OFK Belgrad, a avut loc o ceremonie în cadrul căreia a fost retras tricoul cu numărul 7 de la echipa roș-albastră. Acest lucru s-a făcut la cererea fanilor din Peluza Sud și în cinstea lui Marius Lăcătuș. Cel care este considerat cel mai mare fotbalist din istoria Stelei.

Bogdan Stelea: „Nu sunt de acord cu retragerea numărului 7 de la Steaua! Nu înțeleg această decizie”

Acest moment nu a fost savurat însă de toată lumea. Fostul portar al Stelei și al echipei naționale, Bogdan Stelea, a spus că nu înțelege de ce s-a luat această decizie. El a explicat că prin acest gest li se ia șansa viitorilor fotbaliști ai echipei de a purta acel număr pe viitor.

Nu sunt de acord cu retragerea numerelor! Nu înțeleg de ce se retrag numerele de la echipe. Poate peste câțiva ani, va apărea un tânăr foarte bun care va vrea să joace cu numărul 7. Și nu va mai putea. Și dacă exista în continuare numărul 7 la Steaua, asta nu lua din meritele lui Lăcătuș”, a spus Stelea la Digi Sport.

Mai multe foste glorii ale Stelei împărtășesc ideea lui Bogdan Stelea

De asemenea, și alți foști mari fotbaliști ai Stelei, chiar coechipieri ai lui Lăcătuș, și-au exprimat reticența referitoare la acest moment. Miodrag Belodedici a explicat de ce consideră că nu este chiar cea mai inspirată decizie.

M-am gândit, de ce să se retragă numărul? Eu dacă eram jucător și veneam la Steaua și se întâmpla să iau numărul 7 al lui Lăcătuș, aveam o responsabilitate foarte mare și grea.

Mi-ar fi plăcut foarte mult să joc cu numărul 7 pe care l-a purtat Lăcătuș.

Numărul 7 trebuie să se vadă! Spectatorii, galeria să-și aducă aminte de Lăcătuș când văd numărul 7″, a explicat Belodedici înainte de meciul Stelei cu OFK Belgrad la Digi Sport.

Helmuth Duckadam este de aceeași părere. El consideră că era mai inspirat să se dea numele lui Marius Lăcătuș unei tribune a noului stadion din Ghencea. Mai degrabă decât să fie retras tricoul cu numărul 7.

Am vorbit și ieri cu Loți și ziceam că nu știu dacă asta este cea mai fericită idee, cu retragerea numărului 7. Eu eram de părere că mai bine se dădea numele unei tribune Marius Lăcătuș. Dar, dacă asta a fost dorința suporterilor și a clubului, foarte bine. Marius merită, pentru că este cel mai galonat jucător care a trecut prin acest club mare”, a spus și Duckadam sursei citate.