Boloni e în Ligue 1 cu Metz. Meci nebun cu Bastia, meciul rivalei se decide la comisii

Bogdan Solomon 03.06.2023, 12:30
Boloni e în Ligue 1 cu Metz. Meci nebun cu Bastia, meciul rivalei se decide la comisii

La cei 70 de ani ai săi, Ladislau Boloni a reușit o nouă performanță importantă în Franța. Tocmai a promovat-o pe Metz în primul eșalon, după un meci interzis cardiacilor. În schimb, duelul rivalei Bordeaux se va decide la comisii.

Ladislau Boloni a promovat în Ligue 1 cu Metz. Meci nebun în compania Bastiei

Un singur sezon i-a fost de ajuns reputatului tehnician român să readucă echipa pe prima scenă a fotbalului din Hexagon, după ce a învins-o cu mari emoții, scor 3-2, pe Bastia și a încheiat sezonul pe poziția a doua, cu 72 de puncte.

Scorul a fost deschis de Sabaly în minutul 31, cu o execuție norocoasă din colțul careului. Acesta și-ar fi dorit, de fapt, să centreze, dar mingea a căpătat o traiectorie care l-a păcălit pe goalkeeperul advers. Imediat după pauză, Maziz a dublat avantajul lui Metz cu un șut pe jos, de la marginea careului și părea că lucrurile erau deja tranșate.

Bonhert a redus, însă, din diferență, 13 minute mai târziu, cu o lovitură de cap bine plasată, după care același Maziz a punctat cu o nouă execuție de senzație, din interiorul careului. Schur i-a readus pe oaspeți la un gol diferență, în minutul 86, dar Metz a reușit să conserve avantajul și să obțină victoria, punând punct unui sezon în care au înregistrat un adevărat record de invicinbilitate: 27 de etape (17 victorii şi 10 rezultate de egalitate). Ultima înfrângere a fost suferită pe 24 octombrie 2022, în fața celor de la Le Havre, scor 0-2.

Meciul rivalei se decide la comisii

Înaintea acestei runde, Metz și Bordeaux se aflau la egalitate de puncte, dar trupa lui Boloni avea de partea sa un golaveraj superior,  +27, față de +24. Victoria cu Bastia a propulsat-o la +28, așa că lucrurile sunt aproape clarificate.

Rivalii speră să răstoarne ecuația promovării, dar au șanse minime să evite înfrângerea la masa verde în meciul cu Rodez, după incidentele care au provocat abandonul. În minutul 22, de îndată ce adversarii formației pentru care evoluează și Alexi Pitu au deschis scorul, un suporter a pătruns pe teren, lovindu-l fără milă pe marcator, care a căzut la pământ. Centralul Nicolas Rainville a fluierat finalul partidei, urmând ca decizia finală să fie luată luni, 5 iunie, de Liga Franceză.

În schimb, Ladislau Boloni a sărbătorit deja alături de jucători și fani revenirea lui Metz în Ligue 1. „Ne-am atins câteva obiective, iar acesta era cel mai important (n.r. promovarea). Am venit de foarte departe, pe un drum anevoios, dar astăzi suntem toți aici – jucătorii, familiile, staff-ul și nu numai. Pentru mine, cea mai mare satisfacție e că am găsit aici un colectiv care a decis să facă o treabă colosală și a fost o plăcere să lucrăm împreună, chiar dacă nu a fost deloc ușor”, a declarat tehnicianul la flash-interviu.

Urmăriți Playsport.ro și pe