Bombă în Formula 1. Hamilton n-a cedat și vrea să se retragă. Ce condiții pune britanicul

Moldoveanu Camelia / 12.01.2022, 09:51
Bombă în Formula 1. Hamilton n-a cedat și vrea să se retragă. Ce condiții pune britanicul

Lewis Hamilton este mai aproape de retragerea din F1 decât ați crede, sau cel puțin asta anunță BBC. Pilotul de Formula 1 așteaptă decizia Federației Internaționale de Automobile (FIA), iar în același timp Mercedes face presiuni puternice la nivel înalt.

Hamilton chiar vrea să se retragă din F1 după ce s-a întâmplat în GP de la Abu Dhabi

Retragerea lui Lewis Hamilton din Formula 1 a părut mai mult un zvon în urmă cu câteva zile, însă lucrurile sunt cât se poate de serioase. Andrew Benson, corespondentul BBC la „Marele Circ”, dezvăluie informații din preajma pilotului britanic.

Presa engleză susține că omul care a câștigat de șapte ori titlul mondial așteaptă raportul FIA în legătură ce cele întâmplate la Abu Dhabi pentru a lua o decizie. Cu alte cuvinte, englezul vrea să se retragă din F1 dacă nu i se face dreptate.

Mercedes se luptă să ajungă la o înțelegere care să îi mulțumească pe toți

Hamilton este mai nemulțumit decât ar fi crezut toată lumea de deciziile comisarilor și de cele întâmplate la Yas Marina. Mai mult, Mercedes încearcă să ajungă la un acord cu oficialii și oferă la schimb încetarea procedurilor de demitere care îi vizează pe Michael Masi, directorul de siguranță, și Nicholas Tombazis, directorul tehnic. Aceste două funcții sunt în mâinile lui Mohammed Ben Sulayem, recent numit noul președinte FIA, care l-a înlocuit pe Jean Todt la jumătatea lunii decembrie.

Potrivit BBC, raportul despre cele întâmplate la Abu Dhabi, atunci când Max Verstappen a câștigat în ultimul tur, trebuie să ajungă înainte de începerea presezonului, adică înainte de 23 februarie, atunci când o să aibă loc testele pe circuitul Barcelona-Catalunya.

Mercedes l-a adus pe George Russell, iar așteptarea deciziei lui Hamilton îi condiționează destul de mult. Englezul mai are un an de contract, însă Mercedes îi susține în totalitate orice decizie. Între timp, Russell așteaptă OK-ul de la Lewis.

Hamilton a fost înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii

Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler din partea Casei Regale a Marii Britanii. Marele campion a primit acestă prestigioasă distincție chiar de la Prințul Charles, în cadrul unei festivități organizate la Castelul Windsor. Hamilton a fost însoțit la ceremonie de mama sa Carmen Larbalestier. Este știut faptul că aceasta împreună cu tatăl lui Lewis, Anthony, l-au susținut pe marele pilot de-a lungul prodigioasei sale cariere.

Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a primit titlul de cavaler pentru serviciile aduse sportului cu motor. Astfel , el se alătură lui Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss și Sir Jack Brabham ca al patrulea pilot de Formula 1 care a fost numit cavaler.