Botoșănenii se mândresc cu punctul câștigat în fața FCSB-ului.”Ați văzut că n-au avut o deplasare ușoară?”

Ștefănescu Dragoș / 15.07.2021, 23:53
Botoșănenii se mândresc cu punctul câștigat în fața FCSB-ului.”Ați văzut că n-au avut o deplasare ușoară?”

Noul sezon din Liga 1 a debutat în această seară cu meciul FC Botoșani – FCSB. Meciul o avea ca favorită pe FCSB. Înainte de meci patronul botoșănenilor recunoștea că echipa sa nu are mari șanse în acest meci. Partida a avut un deznodământ departe de așteptările celor de la FCSB și s-a încheiat cu un rezulat de egalitate. Botoșănenii se mândresc cu punctul câștigat în fața FCSB-ului.”Ați văzut că n-au avut doar o deplasare ușoară?”

Botoșănenii se mândresc cu punctul câștigat în fața FCSB-ului.”Ați văzut că n-au avut o deplasare ușoară?”

Meciul FC Botoșani – FCSB a marcat debutul noului sezon de Liga 1. Partida s-a desfășurat pe stadionul celor de la Botoșani în prezența a 2000 de suporteri.

Partida contra FCSB-ului se anunța extrem de grea pentru echipa lui Marius Croitoru. Având în vedere absențele din lotul celor de la Botoșani, FCSB a început partida ca mare favorită.

FCSB-ul a început partida destul de relaxat dar a pus presiune pe botoșăneni. Elevii lui Dinu Todoran nu au lăsat spații și au stat mai mult în atac. Antrenorul FCSB-ului a surprins încă de la început prin  alcătuirea echipei pe care a trimis-o în teren. Todoran l-a folosit pe Alexandru Crețu pe postul de mijlocaș central și nu pe cel de stoper, pentru care patronul Gigi Becali a insistat să fie adus.

O altă surpriză a fost titularizarea lui Vali Crețu care în amicalele din vară a intrat mereu pe parcurs. În schimb Ovidiu Popescu care era un titular de drept în primul 11 a fost doar rezervă.

Prima repriză a fost dominată de FCSB dar fără a reuși să înscrie în poarta botoșănenilor. La pauză Dinu Todoran a făcut inexplicabil trei schimbări. Astfel Denis Haruț, Răzvan Oaidă și Stipe Vucur au fost lăsați la cabine. În locul celor trei au fost introduși Ovidiu Popescu, Zdenek Ondrasek și Iulian Cristea.

FCSB a presat și a dominat echipa din Botoșani iar în minutul 61 Octavian Popescu a obținut un penalty. Execuția lui Florin Tănase a fost respinsă de portarul botoșănenilor. Meciul s-a terminat cu scorul de 0 – 0 după ce niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie până la finalul celor 90 de minute.

Marius Croitoru este mândru de elevii săi

După meci, antrenorul celor de la FC Botoșani a făcut câteva declarații prin care și-a dezvăluit bucuria pentru punctul câștigat. Croitoru a făcut și câteva ironii la adresa celor care considerau înainte de meci că singurul lucru greu pentru FCSB va fi doar drumul până la Botoșani.

Chiar daca unii spuneau ca singurul lucru greu pentru FCSB e deplasarea, se pare ca nu le-a iesit. Chiar daca erau favoriti, vor pleca doar cu un punct. Asta asa, sa mai potolim discutiile care au fost. Sunt fericit, era important sa incepem cu dreptul. Penalty clar, am avut impresia ca a fost in afara careului, insa s-a vazut clar”, a declarat Marius Croitoru după meci.

Jucătorii de la Botoșani sunt dornici de performanțe

La interviurile de la finalul partidei jucătorii botoșăneni s-au arăptat foarte bucuroși de punctul obținut în meciul cu FCSB. Fotbalistul botoșănean Andrei Dragu (21 de ani) a debutat în Liga 1 în meciul din această seară. Fără a părea emoționat tânărul jucător a dezvăluit dorința sa pentru acest prim sezon în Liga 1.

A fost debut pentru mine. Abia acum începe performanța pentru mine. La Botoșani contează grupul. Suntem un grup puternic. Nivelul este altul decât în Liga a 2 – a. Domnul Marius Croitoru este exigent pentru că are pretenții de la noi. Postul de bază al meu este de fundaș stânga dar pot juca și pe alte posturi. Am început cu dreptul acest sezon, dorim să strângem cât mai multe puncte după care tragem linie si vedem. Sperăm să ne calificam în play-off”, a spus Andrei Dragu la finalul meciului cu FCSB.

Albanezul Enrico Papa care a purtat și banderola de căpitan al Botoșaniului a declarat că este foarte mândru de colegii săi care au dat totul pe teren pentru acest rezultat. Papa a dezvăluit și obiectivul îndrăzneț pe care îl are FC Botoșani în noul sezon de Liga 1.

În primul rând vreau să-i felicit pe băieți. Noi am jucat bine. Am început cu dreptul, cu un rezultat bun împotriva unei echipe foarte valoroase. Pentru mine este o bucurie să fiu căpitan la FC Botosani. Sunt fericit aici, și familia mea este fericită și mă simt bine la Botoșani. La Botoșani suntem o familie. Oricărui străin care vine îi este greu. Dar fiecare a dat totul pe teren. Am fost de două ori în play-off si dorim să evoluam din nou în play-off. Vrem chiar mai mult decât o simplă prezență în play-off”, a declarat Enrico Papa.