“Marți e anunțul oficial”. Messi, gata să semneze cel mai mare contract din istoria fotbalului

Ioan Valentin Oprea 03.06.2023, 14:33
“Marți e anunțul oficial”. Messi, gata să semneze cel mai mare contract din istoria fotbalului

Leo Messi va juca, în această seară, ultimul său meci la Paris Saint-Germain. Decarul argentianian îşi va lua la revedere de la „Parc des Princes”, în confruntarea din Ligue I, cu Clermont. După acest joc, Messi va deveni liber de contract, iar o mutare a sa în Arabia Saudită pare iminentă.

Chiar dacă preşedintele Joan Laporta a făcut eforturi mari să-l convingă pe sud-american să revină la Barcelona, negocierile s-au blocat încă din faşă. Clubul de pe „Camp Nou” se confruntă, în prezent, cu mari probleme financiare şi nu a putut să-i pună pe masă lui Messi o ofertă care să se ridice la pretenţiile sale.

Salariul de 400 de milioane de euro l-a ademenit pe Messi

Bun prieten cu Messi, antrenorul principal al catalanilor, Xavi, a făcut, de asemenea, presing pe lângă argentinian ca acesta să îşi pună semnătura pe un contract cu Barca. Discuţiile au rămas, în cele din urmă, fără niciun rezultat.

În schimb, salariul anual de 400 de milioane de euro cu care l-au ademenit saudiţii de la Al Hilal pe Messi, pare să fi înclinat decisiv balanţa. În comparaţie, Cristiano Ronaldo, care şi-a început aventura în Golf, la începutul lunii ianuarie, câştigă doar 200 de milioane de euro pe sezon. Conform ziariştilor catalani de la publicaţia Sport, transferul lui Messi va fi oficializat în scurt timp, în data de 6 iunie.

Benzema, aproape şi el de Arabia Saudită

Un alt nume mare al fotbalului european a fost, de asemenea, ofertat pentru a veni în Arabia Saudită. Potrivit jurnaliştilor de la Foot Mercato, celebrul atacant al lui Real Madrid, Karim Benzema, ar urma să parafeze o înţelegere pe doi ani. Anual, jucătorul în vârstă de 35 de ani va încasa un salariu de 100 de milioane de euro.

Rămas fără echipă după ce s-a despărţit de Real Madrid, Zinedine Zidane a fost, la rândul său, dorit în Arabia Saudită. Tehnicianul a respins propunerea fără să stea prea mult pe gânduri. „Zizou” doreşte să revină în antrenorat cât mai curând, dar nu acceptă decât să pregătească echipe de top ale Europei. PSG ar fi una din opţiunile acestuia pentru această pauză de vară.

Urmăriți Playsport.ro și pe