Nicolescu a câștigat războiul cu Vlad Iacob. Red&White a convocat AGA pentru înlocuirea administratorului special

Bogdan Solomon 13.07.2023, 20:50
Nicolescu a câștigat războiul cu Vlad Iacob. Red&White a convocat AGA pentru înlocuirea administratorului special

Andrei Nicolescu a tranșat în favoarea sa războiul pentru stabilirea polilor de putere de la Dinamo. Tocmai a fost făcut pasul decisiv pentru înlăturarea lui Vlad Iacob din funcția de administrator special.

Nicolescu, șah mat în războiul cu Vlad Iacob. Red&White a convocat AGA pentru înlocuirea administratorului special

Cu doar câteva zile rămase până la startul noului sezon, Red&White, compania care deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), din dorința de a-i da lovitura de grație lui Iacob. Acesta ar urma să fie înlocuit cu Nicolescu după ce a refuzat propunerea de a deveni director executiv.

Demersul are mari șanse de reușită, în condițiile în care beneficiază și de sprijinul Asociației Cătălin Hîldan, al cărui președinte – Elias Bucurică – și-a pus, potrivit prosport.ro, semnătura pe document. În plus, decizia aparține pe deplin acționarului majoritar, care nu mai depinde de voturile altor părți implicate, întrucât AGA nu a fost convocată în regim de urgență.

Mai rămâne doar ca administratorul judiciar să dea curs solicitării. Aceasta se află deja pe biroul său, așa că are la dispoziție cel mult 30 de zile. Vlad Iacob a confirmat că a primit înștiințare din partea Red&White.

„În insolvență, AGA este convocată de către administratorul judiciar. AGA nu a fost, din câte știu, convocată, încă, dar administratorul judiciar a primit o solicitare în acest sens. E o solicitare căreia va trebui, din câte știu eu, să îi dea curs la un moment dat. E o decizie pe care încă nu am luat-o (n.r. dacă va pleca sau va continua să lupte pentru funcție), mă voi gândi foarte bine. În aceste zile sunt în discuții foarte avansate și pentru al doilea partener de pe tricou. Dacă lucrurile vor sta așa, va fi un ultim efort și un ultim cadou pe care îl las clubului Dinamo după un an de muncă voluntară”, a transmis actualul administrator special pentru sursa citată.

Iacob a refuzat o sumă importantă pentru a rămâne administrator special

Înainte de a convoca AGA, acționarii majoritari i-au propus lui Vlad Iacob să preia postul de director sportiv, cu un salariu lunar de 6.000 de euro, dar s-au văzut refuzați. O decizie care l-a făcut pe Andrei Nicolescu să-l pună la zid, sugerând că în spatele dorinței de a rămâne administrator special se află interese ascunse.

„Vlad e băiatul lui tata. Nu mă așteptam ca tatăl să vorbească în numele băiatului. Pe de altă parte, oferta lui Vlad Iacob este de 6.000 de euro pe lună. În condițiile în care preferi să rămâi fără bani și să ai drept de semnătură sau să fii remunerat, să faci același lucru, dar din funcția de director executiv. Eu mă întreb care e țelul tău și ce îți dorești, eu cred că oferta e mai mult decât decentă.

Poate pentru Vlad Iacob este o miză foarte mare. El trebuie să discute cu acționarii pentru a transmite administratorului judiciar. Din perspectiva noastră, el ne distorsionează mesajul pe care vrem să îl transmitem administratorului judiciar și invers”, spunea președintele lui Dinamo, deunăzi, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe