Buducnost – CSM București 20-28. Victorie importantă pentru elevele lui Adi Vasile

Moldoveanu Camelia / 15.01.2022, 23:19
Buducnost – CSM București 20-28. Victorie importantă pentru elevele lui Adi Vasile

CMS București a câștigat primul meci al anului din Liga Campionilor, contra Buducnost, scor 20-28. „Tigroaicele” conduse de Adi Vasile nu au avut emoții prea mari, demonstrând o defensivă aproape perfectă. Cristina Neagu & CO au făcut un pas important, în primul rând pentru faza a doua a Ligii Campionilor.

CMS București a început cu dreptul „săptămâna de foc”

„Tigroaicele” lui Adi Vasile au câștigat cu 20-28 în fața lui Buducnost. CSM București începe astfel cu dreptul o săptămână care se anunță a fi infernală, cu 3 partide programate în total.

Cu toate că româncele au prins elan mai greu, acestea au reușit să demonstreze o defensivă aproape perfectă. Prima parte a confruntării s-a încheiat cu 15-9, 6 goluri în avantajul Cristinei Neagu & CO.

De-a lungul confruntării s-au remarcat „tigroaicele”: Neagu, Broch, Omoregie și Arntzen. Pe final de partidă acestea au punctat excelent și s-au detașat adversare. De cealaltă parte, la Buducnost, Pavicevic a înscris nu mai puțin de 7 goluri.

CMS București urmează să joace pe 19 ianuarie contra Brest Bretagne, iar pe 21, la București, contra Borussia Dortmund.

Transfer stelar făcut de formația lui Adi Vasile

După ce i-au prelungit contractul Cristinei Neagu, oficialii clubului CSM București au mai reușit o lovitură. Vineri, aceștia au anunțat că au perfectat transferul handbalistei Kalidiatou Niakate (27 de ani). Acesta a venit de la Brest Bretagne Handball și este campioană olimpică, europeană şi mondială cu selecţionata Franţei.

O campioană, europeană, mondială şi olimpică a semnat cu CSM Bucureşti! Bun venit, Kalidiatou!

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti are plăcerea să anunţe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Şi nu este vorba despre un transfer oarecare!

CSM Bucureşti a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakate, interul-stânga de 26 de ani, campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediţie e DELO EHF Champions League!”, a anunţat CSM Bucureşti pe site-ul oficial.

Cine este Kalidiatou Niakate, noua achiziție a celor de la CMS București

Kalidiatou Niakate a semnat cu CSM Bucureşti un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023. Ea s-a născut la Paris, în 15 martie 1995. Niakate a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. Ulterior, o parte importantă a junioratului său și-a petrecut-o la Châtenay-Malabry. La 16 ani a făcut pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist. A urmat apoi în 2017 Nantes, echipă pentru care a evoluat doar doi ani. În 2019, Kalidiatou Niakate a acceptat oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakate a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca. Împreună cu selecționata Hexagonului, Niakite a cucerit titlul olimpic, european şi mondial.

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie. Echipa franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakate. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoare ale meciului.