Bye-bye, Costel Gâlcă! Velje îl va concedia pe antrenorul român. Revine în Liga 1?

Marian Cărăvan / 18.05.2021, 16:25
Bye-bye, Costel Gâlcă! Velje îl va concedia pe antrenorul român. Revine în Liga 1?

A promovat cu ei, apoi i-a salvat de la retrogradare. Dar Costel Gâlcă și Vejle își spun la revedere. Clubul danez a anunțat despărțirea de tehnicianul român, la finalul acestui sezon. Revine, oare, în Liga 1, după experiența din Danemarca? Costel Gâlcă și-a dezvăluit intențiile.

Bye-bye, Costel Gâlcă! Vejle îl va concedia pe antrenorul român

Costel Gâlcă a reușit adevărate minuni la Vejle, după ce i-a readus pe danezi în prima ligă, apoi i-a salvat de la retrogradare. Asta nu i-a adus, însă, și o prelungire a înțelegerii cu formația daneză. Drumurile lui Costel Gâlcă și ale celor de la Vejle se despart la finalul acestui sezon.Antrenorul român va conduce echipa la ultimele două meciuri de campionat, cu Aalborg și Lyngby. Două meciuri în urma cărora Vejle ar putea prinde in extremis primul loc în play-out, pentru barajul de Conference League. La momentul actual sunt patru puncte între Vejle și SonderjyskE, liderul din play-out. Echipa lui Gâlcă are 37 de puncte, în timp ce liderul are 41. Indiferent de deznodământ, după ultimele informații se configurează următorul scenariu. Vejle îl va concedia pe antrenorul român.

Constantin Gâlcă și Vejle vor înceta colaborarea la finalul acestui sezon. Constantin Gâlcă este cel mai longeviv antrenor al lui Vejle din ultimii 20 de ani, de la legendarul Ole Fritsen (n.r. – cel care a condus echipa cinci ani la finalul anilor ’90)”, a anunțat clubul Vejle.

Bye-bye, Costel Galca! Vejle il va concedia pe antrenorul roman!
Bye-bye, Costel Galca! Vejle il va concedia pe antrenorul roman!

Costel Gâlcă a promovat cu Vejle în Superligă

Pe 6 martie 2019, Costel Gâlcă o prelua pe Vejle, aflată atunci într-o postură ingrată. Ultimul loc în Superliga daneză și perspectiva retrogradării în eșalonul secund. Unde fosta campioană a Danemarcei nu a stat decât un singur sezon. A avut grijă Costel Gâlcă de asta, iar în vara anului trecut cei de la Vejle sărbătoreau revenirea în eșalonul de elită.

După un singur an în divizia secundă, Vejle Boldklub revenea, matematic, pe prima scenă cu două etape înainte de finalul sezonului. A fost bucurie mare în vestiarul lui Vejle, la promovarea în Superligă. Chiar dacă în acest sezon au ajuns în play-out, cei de la Vejle se pot menține între formațiile de primă ligă și pentru sezonul viitor. Gruparea daneză se va despărți însă de antrenorul român. Cu toate acestea, Gâlcă dă de înțeles că ar vrea să rămână, dar să existe un proiect mai ambițios la Vejle.

Deocamdată vor urma niște discuții zilele viitoare. Nu știu cum vor evolua negocierile. Contează ce ne dorim fiecare dintre părți. Îmi doresc să continui, dar în anumite condiții. Nu îmi doresc să plec! Vreau să rămân, dar să avem obiective mai mari, playoff-ul, cupele europene, ceva care să mă motiveze. Intru în al treilea an și nu vreau să mă lupt an de an pentru evitarea retrogradării sau pentru promovare”, a declarat Costel Gâlcă în ProSport.

Rămâne de văzut dacă părțile vor ajunge în cele din umră la un acord. Oficialii echipei daneze recunoșteau că viitorul acestuia e incert.