C. Și ce? | Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac 28.09.2022, 11:16
C. Și ce? | Opinie de Sorin Chiriac

Vai, am picat în Divizia C a fotbalului european! Vai, suntem în lumea a treia a fotbalului! Vai, nu ne mai calificăm nici peste 20 de ani! Vai, vai, vai… Zău dacă vă înțeleg. Pe voi, jurnaliștii care se lamentează. Pe voi, suporterii care își urlă jalea, disperarea și indignarea. Pe voi, românii, dezamăgiți de românii care vă reprezintă în Europa la fotbal masculin.

”Mă bucur”, ”sunt fericit”, ”e bine”, ”suntem fericiți”…

Păi, cum să vă înțeleg, cine să vă mai înțeleagă? Cum e posibil să vedeți situația atât de gri, când ea este, de fapt, roz? Ați înnebunit cu toții? Vă spun jucătorii care au fost pe teren, antrenorul care i-a pregătit, directorul tehnic al FRF, însăși Măria Sa președintele Federației că totul este bine, că avem viitor, că suntem fericiți, că e bine, că ne bucurăm, că nu s-a întâmplat nimic grav, ba din contra, și voi tot dați înainte cu nemulțumirea! Ba îi mai și ocărâți…

„Nu, de ce să fie o victorie amară? Este o victorie, am vrut să încheiem bine anul. Cred că s-a văzut o schimbare în jocul nostru, în atitudinea noastră. Mă bucur că s-a întâmplat asta. E bine că am reușit să încheiem anul cu o victorie”asta spune ”motorul” echipei naționale, Nicușor Stanciu made in China.

Completat de fericitul zilei, George Pușcaș Serie B:Astăzi a venit și sunt foarte fericit. Astăzi ne-a mers mai bine, am avut multe ocazii, ne-au intrat și suntem foarte fericiți”. Deci, jucătorii sunt fericiți…

”S-a aprins speranța”, ”Promovăm en-fanfare”, ”ne bucură”…

”Cred că ar trebui să rămânem cu speranță, s-a aprins speranță și eu cred că aceasta echipă își va găsi viitorul”. Asta spune selecționerul Edi Iordănescu. Deci, antrenorul este optimist. ”Noi nu am retrogradat, de fapt. Am rămas în aceeași urnă. Peste doi ani va fi din nou o ediție de Liga Națiunilor. Până atunci, poate consolidăm echipa și promovăm en-fanfare”, plusează domn director ”nea Miai” Stoichiță, zis într-o vreme ”Lippi”.

Cireașa de pe tortul fericirii o pune, cum altfel, onor domn Președinte Burleanu: ” „Ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a 3-a în tragerea la sorți pentru Euro 2024. În ceea ce privește următoarea ediție a Ligii Națiunilor, am retrogradat, vom întâlni echipe mai accesibile”.

Deci, să ne bucurăm că nu ne-am dus și mai jos! Și, până la urmă, e chiar bine că am retrogradat în Liga Națiunilor, pentru că vom juca cu ”echipa mai accesibile”. Ce voia să spună autorul? Vă traduc eu: ”Jucăm și noi cu Luxemburg, cu Feroe, echipe de nivelul nostru. Să batem și noi pe cineva, că ne-am săturat să ne bată toți”. Sigur, în meciurile care contează, pentru că în alea fără miză, când ne batem cu rezervele Bosniei, suntem zmei, câștigăm la scor!

Smorcăiților, plângăcioșilor, prăpăstioșilor, elitiștilor, pretențioșilor, vă este mai clar acum? V-au spus-o verde-n față clar jucătorii – ”Mă bucur”, ”sunt fericit”, ”e bine”, ”suntem fericiți”, selecționerul – ”S-a aprins speranța”, directorul – ”Promovăm en-fanfare” și însuși Președintele – ”ne bucură”. E mai clar acum? Ei nu doar că au declarat, s-au și bucurat ca și cum ne-am fi calificat la Euro…

Am terminat pe locul 4 din 4. Și ce? Am avut cel mai slab atac. Și ce? Am avut cea mai slabă apărare. Și ce? Am picat în C. Și ce?

Urmăriți Playsport.ro și pe