Calificată deja la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a mai cucerit o medalie! A luat bronz la Cupa Mondială Challenge de la Cairo

Marian Cărăvan / 05.06.2021, 23:56
Calificată deja la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a mai cucerit o medalie! A luat bronz la Cupa Mondială Challenge de la Cairo

Deja calificată la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a mai dat o lovitură sâmbătă seara. Gimnasta româncă a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială Challenge de la Cairo. Larisa va concura și duminică, în finala de la bârnă.

Calificată deja la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a mai cucerit o medalie!

Larisa Iordache își duce povestea mai departe. Gimnasta româncă face în acest weekend o repetiție utilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Calificată la competiția supremă din această vară, Larisa Iordache a mai cucerit o medalie. S-a întâmplat sâmbătă, în Egipt, la Cupa Mondială Challenge de la Cairo.

După evoluția din finala de la paralele, sportiva noastră a intrat în posesia medaliei de bronz. Notată cu 13,166, Larisa a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, fiind devansată de sportive din Ucraina și Ungaria. Sportiva din România, antrenată de Lăcrămioara și Cristian Moldovan, va concura și duminică, în finala de la bârnă. O finală în care Maria Holbură este rezervă, la fel cum este și în cea de la sol.

În competiția masculină, Marian Drăgulescu a suferit o contractură la spate și a fost nevoit să se retragă înaintea calificărilor de la sărituri. România îl va avea în schimb în concurs pe Andrei Muntean, în finala de la paralele.

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la paralele, sâmbătă, la Cupa Mondială Challenge. Competiția a avut loc la Cairo. În finala de la paralele, Larisa Iordache a fost notată cu 13.166, cu care a obţinut medalia de bronz, fiind devansată de sportive din Ucraina şi Ungaria. Iordache va concura duminică şi în finala la bârnă. Maria Holbură este rezervaă în finale la bârnă şi sol, după ce în calificări a fost notată cu 11.200, respectiv 11.750. La masculin, Marian Drăgulescu a suferit o contractură la spate şi s-a retras înaintea calificărilor la sărituri, iar Andrei Muntean se va afla, duminică, în finală la paralele, după ce a fost notat cu 13.800 în calificări. Larisa Iordache, Maria Holbură şi Marian Drăgulescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar competiţia de la Cairo este ultima lor verificare înaintea plecării în Japonia, informează News.ro.
Calificată deja la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a mai cucerit o medalie!

Larisa Iordache, dublă campioană europeană

Larisa Iordache a încheiat en fanfare Europenele de gimnastică artistică de la Mersin, desfășurate în luna decembrie 2020. În finalele pe aparate a cucerit trei medalii, dintre care două de aur.

Larisa Iordache a cucerit două medalii de aur și una de argint în finalele pe aparate, la Europenele de gimnastică artistică feminină de la Mersin, din Turcia. Gimnasta noastră revenea la o mare competiție după o lungă pauză, de trei ani. Chiar dacă mulți nu-i dădeau șanse de reușită, Larisa Iordache s-a ambiționat și le-a închis gura tuturor cârcotașilor. A devenit campioană continentală la bârnă și la sol, în timp ce la sărituri a cucerit argintul. După încheierea competiției de la Mersin, dubla campioană europeană a postat un mesaj emoționant pe rețelele sociale. Larisa Iordache devenea pe 20 decembrie 2020 cea mai medaliată gimnastă româncă la Campionatele Europene, cu 16 medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint și două de bronz.

În acest an, în urma participării la Europenele de la Basel, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice. La competiția de la Tokyo, dintre gimnaștii români mai sunt calificați Maria Holbură și Marian Drăgulescu.