Când joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea la Australian Open 2022. Organizatorii au anunțat programul meciurilor

Giosanu Catinca / 14.01.2022, 20:30
Când joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea la Australian Open 2022. Organizatorii au anunțat programul meciurilor

Simona Halep a aflat când joacă în turul I la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Când va juca Simona Halep

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul meciurilor pentru primele două zile de concurs. Simona Halep va debuta în primul Grand Slam al anului împotriva polonezei Magdalena Frech (105 WTA). Partida dintre cele două sportive se va disputa marți, 18 ianuarie, ora urmând a fi stabilită.

Novak Djokovic ar trebui să intre pe teren luni. Asta, dacă va primi dreptul de participare după ce i-a fost anulată a doua oară viza.

Sportiva din Constanța s-a mai întâlnit, în trecut, cu locul 105 mondial. Simona Halep s-a impus în precedenta confruntare în două seturi, 6-2, 6-0, în semifinalele ediției 2020 a WTA Praga.

Ce se întâmplă cu Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (38 WTA) va juca și ea tot marți. Iubita lui Ion Ion Țiriac se va confrunta cu Petra Kvitova (21 WTA). În aceeași zi se vor întâlni și Irina Begu (58 WTA) – Oceane Dodin (96 WTA).

De menționat este că Kvitova nu se mai află în forma de altădată. Asta înseamnă că Sorana Cîrstea se poate bate de la egal la egal cu ea. Jucătoarea din Târgoviște a învins-o pe Kvitova la ediția de anul trecut, 6-4, 1-6, 6-1 în turul secund, dar scorul întâlnirilor directe este de 5-3 pentru sportiva din Cehia.

Novak Djokovic ar trebui să evolueze în turul întâi

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis să-i anuleze din nou viza lui Novak Djokovic (34 de ani). Chiar și așa este posibil ca liderul mondial să joace la Australian Open.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură.”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Presa din străinătate scrie că avocații lui Novak Djokovic au pregătit deja apelul și vor ataca decizia în instanță.

La rândul lor, cei de la News.com scriu că Djokovic ar putea să rămână în Australia şi chiar să joace în primul tur al Australian Open, în aşteptarea judecării cazului săptămâna viitoare.

Tenismenul a recunoscut, într-o postare pe rețelele sociale, că a comis o ”eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.