Novak Djokovic va fi reținut în următoarele ore. Ce plan au autoritățile din Australia după ce i-au anulat viza

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 17:20
Novak Djokovic va fi reținut în următoarele ore. Ce plan au autoritățile din Australia după ce i-au anulat viza

Situația lui Novak Djokovic este din ce în ce mai dificilă. După ce i-a fost anulată viza, acesta urmează să fie prezentat în fața oficialilor departamentului pentru imigrație, iar, mai apoi, judecat.

Novak Djokovic se va prezenta la oră matinală la Departamentul pentru Imigrație

Avocatul Stephen Lloyd, cel care îl reprezintă pe ministrul Imigrației, Alex Hawke, a declarat, vineri, la o audiere de instrucție la Federal Circuit Court, că propunerea Guvernului este ca Novak Djokovic să fie reținut sâmbătă dimineață, atunci când se va prezenta în fața oficialilor departamentului pentru imigrație. Djokovic va fi acolo la ora 08.00 (ora 23.00 în România), pentru a discuta cu oficialii departamentului.

Mai apoi, el va putea să meargă la birourile avocaților săi, escortat de angajați de la Poliția de Frontieră, după care, el va petrece noaptea în detenție. Duminică dimineață, dacă va fi programată audiere la tribunal în cazuș său, el va fi dus, din nou, la birourile avocaților săi.

Avocatul sârbului, Nick Wood, a spus anterior că acecptă faptul că guvernul are dreptul să-l rețină pe Novak Djokovic, dar a avertizat cu privire la „circul media” care ar exista în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

Audierea de instrucție de vineri, în fața judecătorului Anthony Kelly, are loc în sistem online. Kelly este judecătorul care luni a întors prima decizie autorităților de anulare a vizei lui Djokovic și a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia.

CTP, critic la adresa lui Novak Djokovic

Cristian Tudor Popescu a fost foarte acid la adresa sârbului. El este de părere că tenismenul, prin statutul pe care-l are în lume, precum și prin faptul că este numărul unu în acest sport, a greșit. Aceste lucruri vor avea consecințe majore.

Nu pot să-l mai privesc jucând tenis, chiar dacă sunt gazetar și ar trebui să-mi fac meseria. E o chestiune umană. E vorba de un model pe care-l reprezintă oamenii pe nivelul de notorietate al lui Novak Djokovic, la nivel planetar, pentru tinerii jucători, pentru sportivi, pentru oameni în general. Gândiți-vă la câte gesturi josnice, condamnabile, a comis el în această perioadă. În legătură cu așa-zisul test pozitiv de la Belgrad, dacă el se dovedește a fi adevărat, atunci este vorba de zădărnicirea combaterii bolilor, faptul că, în mod conștient, a luat contact cu persoane publice și în public”.

Totodată, el a subliniat că „este ireal ce se întâmplă”.

Am momente în care mi se pare ireal ce se întâmplă. Acum două săptămâni așteptam ca sârbul să încerce să facă al 21-lea Grand Slam aici și acum ne găsim în acest coșmar, și Djokovic, și noi” a mai adăugat acesta pentru Digi24.