Când va avea loc Campionatul Mondial de handbal feminin din 2021 și în ce grupă a picat România

Gheorghiu Dan / 06.09.2021, 20:57
Când va avea loc Campionatul Mondial de handbal feminin din 2021 și în ce grupă a picat România

Mai sunt trei luni până la startul Campionatului Mondial de handbal feminin, unul la care naționala României va participa fără Cristina Neagu. Turneul final are loc în Spania, între 1 și 19 decembrie și va fi o premieră din punctul de vedere al numărului participantelor.

Tot ce trebuie să știi despre CM handbal feminin 2021

Competiția feminină are loc o dată la doi ani, în luna decembrie, la fel ca și cea europeană. Mondialul din 2021 se joacă în patru orașe din Spania, Castello, Granollers, Lliria și Torrevieja, toate cu săli între 4 și 5000 de locuri. Ibericii au învins Ungaria în cursa de organizare a primului turneu final la care vor participa 32 de echipe, în loc de 24 câte au fost până acum. Deocamdată, se știu doar 23 dintre participante, urmând ca în luna octombrie tabloul să fie complet. România este, ca de obicei, printre echipele calificate, fiind la cea de-a 24-a prezență la CM, record neatins de vreo altă națională.

O tragere la sorți parțială a avut loc la începutul lunii august, iar România a fost repartizată în grupa C, alături de Norvegia. Celelalte două echipe vor veni din Asia, în urma unui baraj care se va da luna viitoare la un turneu găzduit de Iordania. Norvegia a învins România în meciurile importante jucate în ultimii ani, ultima dată chiar în martie, la turneul preolimpic care le-a lăsat pe tricolore acasă. La Tokio, Norvegia a cucerit bronzul olimpic.

Naționala fără Neagu

Cu un întreg sezon de toamnă în față, selecționerul Adrian Vasile, care este și antrenorul lui CSM București, are puțin timp să se gândească la Campionatul Mondial. Ce este cert e că vedeta României, Cristina Neagu, nu va participa la competiția din Spania. Cea mai bună handbalistă a lumii a avut probleme de sănătate în ultimul an, iar după turneul olimpic a anunțat că vrea să ia o pauză.

„Am mai spus că în acest an nu voi mai participa la nici o acţiune a echipei naţionale şi că mă voi întoarce în anul 2022. Am nevoie să mă recuperez, în special din punct de vedere fizic. Cu echipa naţională nu ne jucăm: mergem, nu mergem. Am spus-o după calificările la Campionatul European că vreau să iau o pauză, aşa că în acest an cu siguranţă nu voi participa la nici o acţiune a echipei naţionale. Îmi doresc în continuare să fac performanţă la echipa naţională, doar că am nevoie de o pauză fizic”, și-a explicat Neagu absența de la mondial.