Care este, de fapt, cel mai bun ”11” al românilor din Italia. Mirel Rădoi i-ar putea chema pe toți la națională!

Gheorghiu Dan / 15.09.2021, 16:32
Care este, de fapt, cel mai bun ”11” al românilor din Italia. Mirel Rădoi i-ar putea chema pe toți la națională!

Peste 10 procente dintre jucătorii români care evoluează în străinătate au ales Italia. Fie că joacă în Serie A sau în Serie B, selecționerul Rădoi ar putea să facă un prim unsprezece la echipa națională doar cu ei.

Italia romena, sugestie de echipă națională pentru Rădoi

Conform unui raport CIES, realizat în această vară, înainte de încheierea perioadei de transferări, 112 fotbaliști români evoluează în acest moment în străinătate. Dintre aceștia, 15 sunt legitimați în Italia, în primele două divizii.

Șapte joacă în Serie A, iar alți opt sunt înregimentați de cluburi din Serie B. Dintre ei, doar cinci au fost convocați de selecționerul Mirel Rădoi la națională, pentru meciurile din preliminariile CM 2022 din luna septembrie.

Vom face un exercițiu de imaginație și îi vom alcătui selecționerului un prim „11” format doar din jucători care evoluează în „Cizmă”.

La portari stăm foarte bine: Ionuț Radu, de la Inter, Tătărușanu, de la Milan, Răzvan Sava, de la Torino, și Alexandru Borbei, de la Lecce. Titular ar fi Ionuț Radu, pentru că Tătărușanu s-a retras, iar cei doi tineri portari de pe listă nu joacă la primele echipe ale cluburilor la care sunt legitimați.

În defensivă stăm iarăși bine. Benzar, de la Lecce, este fundașul dreapta, Chiricheș și Nedelcearu fac cuplu în centru, iar Radu Drăgușin pe stânga. De menționat că cei doi centrali sunt în lotul lui Rădoi, iar Drăgușin, recent împrumutat de Juventus la Sampdoria, este la naționala de tineret. Un alt apărător român care joacă foarte bine în Serie A este Ștefan Radu, însă și el s-a retras din prima reprezentativă.

Atacul Parmei, la națională

Linia de mijloc este și ea una de calitate: Răzvan Marin este cel mai bine cotat român din Italia, cu o valoare de piață de 15 milioane de euro. Alături de fotbalistul care evoluează meci de meci la Cagliari, ar juca un alt Marin, Marius, jucător apreciat în Serie B, la Pisa.

Cei doi figurează în lotul din septembrie al lui Rădoi. Al treilea miljocaș central ar fi Vasile Mogoș, de la Crotone, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut. La 28 de ani, Mogoș a mai fost convocat la naționala mare, pentru care a strâns trei meciuri.

Atacul ar fi unul de Serie B, dar cu mari perspective. Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt cei mai bine cotați jucători din liga a doua italiană. Man are un preț de 10 milioane de euro în dreptul său, iar Mihăilă unul de 8,5. Amândoi au marcat deja în primele două etape din noul sezon.

Man în prima etapă, 2-2 în deplasare cu Frosinone, iar Mihăilă, abia revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren aproape patru luni, în meciul câștigat cu 1-0 cu Benevento. Al treilea atacant ar fi Mihael Onisa, un timișorean de 20 de ani care evoluează la Pordenone.