Care este, de fapt, comisionul pe care îl percepe Anamaria Prodan la un transfer

Marian Cărăvan / 21.04.2021, 15:11
Care este, de fapt, comisionul pe care îl percepe Anamaria Prodan la un transfer

Și-a făcut loc într-o lume care până nu demult părea a fi doar a bărbaților. A jucat pe alocuri dur, pentru a rămâne în branșă, iar acum e un nume de luat în seamă. Impresariază fotbaliști și antrenori, iar sumele pe care le încasează sunt amețitoare. Anamaria Prodan a vorbit deschis despre comisionul pe care îl percepe atunci când intermediază un transfer.

Comisionul pe care îl percepe Anamaria Prodan la un transfer

Anamaria Prodan echivalează cu o poveste de succes, ar spune unii. Sau cu una plină de scandaluri și controverse, ar spune alții. Părerile sunt împărțite. Realitatea este că Anamaria Prodan a pătruns puternic în fotbal și luptă pentru a reprezenta cât mai mulți fotbaliști și antrenori. Sexy impresara e o nucă tare pentru cei ce vor să-și măsoare forțele cu ea. Are tupeul, cel puțin la nivel declarativ, de a se bate cu Giovanni și Victor Becali, cei care acaparaseră la un moment dat tot ce era mai bun pe piața fotbalului românesc. Aproape că nu era transfer care să nu se facă fără intermedierea celor doi.

Anamaria Prodan nu s-a lăsat mai prejos și chiar dacă puțini îi dădeau șanse de reușită, iată că a ajuns să câștige sume impresionante din impresarierea fotbaliștilor și antrenorilor. Chiar ea a spus ce comision percepe la un transfer. În discuție este adus transferul fundașului Alexandru Vlad, de la Pandurii la Dnepr. Nu mai puțin de 250.000 de euro a încasat atunci Anamaria Prodan, după ce jucătorul a ajuns în campionatul Rusiei. Se întâmpla în 2013, iar Anamaria Prodan a mărturisit că suma obținută e un comision normal. Și s-a ajuns la această sumă după ce a reușit să-i convingă pe ruși să ofere mai mult pe Vlad. Inițial, cei de la Pandurii l-ar fi cedat pe doar 300.000 de euro sau chiar mai puțin.

Îl cedau pe Vlad și pentru mai puțini bani. Datorită relației pe care o am cu Eugen Pârvulescu, am adus acești bani la Pandurii. 250.000 de euro este un comision normal. Am parteneri cu care lucrez, deci impart banii jumatate-jumatate, achit taxe enorm de mari. Încasez comisioane mai mari, mai mici”, a spus Anamaria Prodan, pentru ziare.com.

După experiența din Rusia, Alexandru Vlad a revenit în România, jucând pentru CFR Cluj și FC Voluntari.

Care este, de fapt, comisionul pe care il percepe Anamaria Prodan la un transfer
Care este, de fapt, comisionul pe care il percepe Anamaria Prodan la un transfer

Anamaria Prodan, în război cu Becali după transferul lui Man la Parma

Plecarea lui Dennis Man la Parma a provocat un adevărat război în Liga 1. Motivul? Plecarea de la FCSB la Parma s-a făcut „pe la spatele” impresarei Anamaria Prodan. Pentru acest gest, sexy impresara a anunțat că-l dă în judecată pe fostul jucător de la FCSB.

Giovanni Becali, cel care s-ar fi ocupat de transferul lui Man la Parma, anunță că Anamaria Prodan o să rămână fără jucătorul transferat pe 13.000.000 de euro. Acesta a declarat că deocamdată nu are contract cu fotbalistul, dar firma sa va avea din septembrie.

Anamaria Prodan avea un contract de impresariat semnat cu Dennis Man în momentul transferului. Ea cere despăgubiri pentru că mutarea s-a realizat fără implicarea ei. Mai exact, aceasta cere 350.000 de euro daune morale.