Care este următoarea destinație a lui Cosmin Olăroiu după plecarea din China. E un campionat exotic?

Marian Cărăvan / 11.02.2021, 14:37
Care este următoarea destinație a lui Cosmin Olăroiu după plecarea din China. E un campionat exotic?

După ce a câștigat titlul cu Jiangsu, antrenorul român Cosmin Olăroiu a încheiat conturile cu formația din China. Care este următoarea destinație a lui Cosmin Olăroiu după plecarea din China.

Care este următoarea destinație a lui Cosmin Olăroiu după plecarea din China

Este oficial. Cosmin Olăroiu s-a despărțit de formația chineză Jiangsu, după ce a adus acestei echipe primul titlu din istorie. Problemele financiare cu care se confruntă echipa chineză au constituit motivul pentru care Oli s-a despărțit de Jiangsu. Jiangsu trece printr-o criză financiară și încă nu a depus actele pentru licență.

Liber de contract, Cosmin Olăroiu nu va sta mult pe margine. Asta crede un apropiat al lui Oli, managerul general al prim-divizionarei FC Voluntari, Ioan Andone. Care este următoarea destinație a lui Cosmin Olăroiu după plecarea din China? Fostul internațional român îl vede pe Cosmin Olăroiu tot la o echipă din Asia.

Eu îi văd viitorul în Japonia… Pentru că el încearcă, am mai vorbit cu el anul trecut. Vorbeam cu el şi mi-a spus că sunt nişte provocări… Şi este adevărat că trebuie să te adaptezi, pentru că n-ai 7-8 străini. Aici ai 7-8 localnici, care trebuie să ştii să-i faci să dea totul, în ideile tale, în strategia ta şi toate astea. A şi jucat. Parcă a şi jucat, nu mai ştiu… Japonia este o provocare pentru el şi eu cred că s-ar adapta şi acolo”, a declarat Ioan Andone pentru Look Sport Live.

Cosmin Olăroiu a jucat în finalul carierei în Japonia, la JEF United Ichihara. În 2000, sud-cooreenii de la Suwon l-au împrumutat în formația japoneză.

Cosmin Olaroiu a cucerit titlul in China cu Jiangsu
Cosmin Olaroiu a cucerit titlul in China cu Jiangsu

Probleme mari la Jiangsu, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu

Oficialii clubului ar fi decis să nu mai plătească taxele aferente contractelor, un amănunt important în legislația chineză. Fără aceste taxe, banii ar fi rămas blocați în China, iar jucătorii ar fi fost obligați să-i cheltuiască doar în aceată țară.

În plus, au renunțat la contractele cu oamenii care au dus greul sezonul trecut. Cel mai important, Alex Teixeira, a fost lăsat să plece liber de contract. De asemenea, au mai plecat Miranda, fost jucător la Atletico Madrid și Inter, dar și Eder, cel care s-ar putea întoarce în Italia, la Inter Milano. Alți doi jucători străini, ghanezul Mubarak Wakaso și croatul Ivan Santini, și-au depus memoriile la FIFA și cer rezilierea contractelor.

Nici jucătorii chinezi nu primesc un tratament mai bun. Patru jucători chinezi pe care Olăroiu s-a bazat, nu au primit prelungirea contractelor. Practic, Oli ar fi fost obligat să o ia de la zero, fără o întreagă echipă și fără înlocuitori pe măsură. Fix în primul sezon din istorie când primește statutul de campioană în exercițiu.