Cât ar fi plătit Florinel Coman pentru a-și lua permisul în Ucraina! Autoritățile române confirmă problema: „Am identificat documente false.”

Olteanu Ștefan / 23.02.2021, 13:42
Cât ar fi plătit Florinel Coman pentru a-și lua permisul în Ucraina! Autoritățile române confirmă problema: „Am identificat documente false.”

Florinel Coman, atacantul de 22 de ani de la FCSB, a fost prins de polițiști pe Autostrada A2 cu un permis de conducere care nu e valabil în România. Mai mult, atacantul roș-albaștrilor își conducea bolidul și cu o viteză uriașă: 165 de kilometri pe oră.

Cât ar fi plătit Florinel Coman pentru a-și lua permisul în Ucraina

Pe numele lui Florinel Coman a fost întocmit un dosar penal, după ce acesta a condus mașina fără a avea permis valid în România. „Perla” lui Gigi Becali a fost surprinsă pe Autostrada A2, pe tronsonul Constanța – București, cu o viteză de 165 kilometri pe oră. Florinel Coman se afla la volanul unui Audi A7 în momentul în care a fost oprit de poliție.
Coman și-ar fi obținut permisul în Ucraina, iar actul nu este valid pe teritoriul României.
Potrivit unei articol realizat de Adevarul, permisele obținute de români în Ucraina nu sunt o noutate. În 2017, sursa citată publica un material în care dezvăluia că mai multe persoane din România au plătit între 600 și 800 de euro pentru obținerea unui astfel de permis de conducere.

Florinel Coman s-a ales cu dosar penal
Florinel Coman s-a ales cu dosar penal

Autoritățile confirmă: „Observăm o tendință de creștere. Am identificat documente false.”

La finalul lui 2020, subcomisarul Mihai Șoric vorbea despre problema permiselor false. Șeful serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Iași spunea atunci:

Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate ci şi a altor documente auto.
Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, spunea Mihai Șoric, potrivit aceleiași surse.

Polițiștii rutieri din Iași spun că identifică aproape săptămânal șoferi cu permise de conducere falisifcate. Conform autorităților, în aceste cazuri este vorba despre cetățeni români care nu au fost în stare să promoveze examenul auto din România.

Gigi Becali îi ia apărarea lui Coman

Finanțatorul FCSB spune că permisul lui Coman este legal și a trebui pedepsit doar pentru încălcarea vitezei legale.

El are carnet, dar e luat în altă țară. Un carnet este valabil în orice țară, el a luat carnet în altă țară. Când au verificat la noi în baza de date, la noi la miliție nu apare, nu e înregistrat, că nu apare la noi. A luat carnetul în altă țară, nu e înregistrat, că nu te inregistrează nimeni. Băiatul avea permis, nu poate să fie penal dacă avea permis. O să verifice autoritățile, mâine-poimâine o să verifice la miliția din Ucraina, o să vadă că a dat examenul acolo. Suspendare de carnet îi dă oricum, că are 165 la oră. Chiar dacă e și fără carnet, o să îi dea un an cu suspendare de pușcărie. Care e problema? Mă duc eu la judecător și îi spun ”domnule judecător, el e jucător la FCSB, dă-i o amendă penală”. O să-l ierte și gata.”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

VIDEOCLIPUL ZILEI