Cât costă, de fapt, unul dintre costumele preferate ale lui Cristi Borcea

Gheorghiu Dan / 09.10.2021, 08:33
Cât costă, de fapt, unul dintre costumele preferate ale lui Cristi Borcea

Chiar dacă apare mai rar în spațiul public decât în trecut, Cristi Borcea o face cu stil. Omul de afaceri este renumit pentru costumele și accesoriile extrem de scumpe pe care le poartă în fiecare zi.

Ținută de 5000 de euro în mod obișnuit, extravaganțe la evenimente speciale

Cristi Borcea este un bărbat elegant, care etalează la fiecare ieșire în public ținute scumpe și frumoase. La o apariție într-o emisiune televizată, fostul acționar de la Dinamo a venit cu cu costum Gucci, care costă aproximativ 3000 de euro. Adăugându-se cămașa de 1000 de euro, plus cureau și pantofii, ținuta lui Borcea la respectiva emisiune a fost de 5000 de euro.

„Eu am probleme. Am 1,90m înălțime și e o problemă că sunt foarte scurte mânecile la cămăși. Eu sunt cu Tom Ford și Dolce Gabbana. Nu știu cât poate să coste un costum. Acum nu știu ce am pe mine… A, Gucci!”, a spus Cristi Borcea la Prosport Live.

Când vine vorba însă despre evenimente speciale, Borcea se ridică la înălțimea acestora. Astfel, la nunta lui Ilie Năstase din 2013, omul de afaceri a fost cel mai scump îmbrăcat al sindrofiei. Borcea a venit cu un ceas de 100.000 de euro, un Breguet din aur, la care a asortat un costum Gucci în valoare de 15.000 de euro și o cămașă cu butoni de diamante evaluată la același preț.

Avere de peste 100 de milioane de euro

Cristi Borcea își poate permite aceste haine și accesorii care nu sunt la îndemâna oamenilor de rând pentru că este un om de afaceri de succes. Controversat, cu o condamnare de șase ani, dintre care a executat patru, și cu încă o încarcerare de șase luni, în 2019, Borcea are o avere estimată la peste 100 de milioane de euro.

Conform propriilor declarații, a început cu specula cu butelii de aragaz înainte de 1989, pe când era doar un puști, iar după Revoluție spiritul întreprinzător i-a permis să se dezvolte rapid. A rămas în branșă și a devenit un jucător important pe piața buteliilor. În 2008 a vândut compania Crimbo Gas cu peste 50 de milioane de euro.

Afaceri din spatele gratiilor

Nici măcar în perioada 2014-2018, petrecută în închisoare, nu i-a diminuat averea, ba chiar dimpotrivă. Una dintre firmele sale distribuitoare de gaze naturale livra produsul respectiv, printre altele, chiar penitenciarului Poarta Alba pe perioada detenției sale, astfel că, în 2018, când a fost eliberat, averea îi sporise cu 50 de milioane de euro.

Astăzi, Cristi Borcea se laudă cu afaceri în domeniul petrolier și de gaze, dar și cu business-uri în agricultură și turism, având în total peste 3000 de angajați.