Cât de gravă este, de fapt, accidentarea lui Chiricheş. Fotbalistul a primit o veste nesperată

Ioan Valentin Oprea 07.09.2023, 09:21
Cât de gravă este, de fapt, accidentarea lui Chiricheş. Fotbalistul a primit o veste nesperată

Veşti bune pentru FCSB. Deşi se preconiza că Vlad Chiricheş va sta pe tuşă până la finalul lui 2023, noile progneze medicale în ceea ce-l priveşte pe fundaşul central al roş-albaştrilor sunt mult mai optimiste.

La doar câteva zile distanţă după ruptura musculară suferită în deplasarea de pe terenul Utei Arad, Chiricheş a efectuat un RMN. Primele concluzii nu au fost deloc unele pozitive. Potrivit antrenorului principal al FCSB-ului, cipriotul Elias Charalambous, doctorii din România l-au informat pe fotbalistul în vârstă de 33 de ani că va fi nevoit să ia o pauză fortaţă de trei-patru luni.

Revine în octombrie

Charalambous a ţinut să sublinieze că acesta este doar un prim verdict, iar Chiricheş va urma să ceară şi o a doua opinie. Apărătorul central a plecat în Italia, pentru a discuta cu medicii de acolo ce e de făcut în privinţa accidentării sale, iar informaţiile primite de la doctorii consultaţi în „Cizmă” i-au readus zâmbetul pe buze lui Chiricheş.

Potrivit noile estimări, accidentarea jucătorului trecut pe la Tottenhan sau AC Napoli nu este una atât de gravă. Chiricheş va rămâne pe margine, conform GSP, doar o lună, maxim două şi va putea reveni pe gazon în a doua parte a lui octombrie.

De altfel, chiar şi Gigi Becali a confirmat ştirea şi a subiliniat că experimentatul fotbalist de 33 de ani se va reface într-o lună – o lună şi jumătate.

Chiricheş riscă să-şi piardă postul de titular

Chiricheş riscă, între timp, să-şi piardă locul de titular. Becali s-a declarat încântat de forma în care se află Siyabonga Ngezana, iar evoluţia sud-africanului din derby-ul cu CSU Craiova a fost îndelung apreciată de latifundiarul din Pipera.

Becali a transmis că Dawa-Ngezana este noul ax central al apărării pe care va miza FCSB de acum înainte şi a dat de înţeles că Vlad Chiricheş va rămâne doar pe banca de rezerve.

Cu siguranță cuplul de fundaşi centrali va rămâne Ngezana – Dawa. Chiar dacă îşi revine Chiricheş.  Ngezana are o iuţeală care îmi place foarte mult. E incredibil! Va fi din ce în ce mai bun. Nu l-a lăsat să respire pe Andrei Ivan”, a informat, frecându-şi mâinile de bucurie, patronul de la FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe