”Cât de urât ești, dar cât de bine aperi”. Lucrează la rivala Dinamo, dar are ”o slăbiciune” pentru Târnovanu și i-a predat ”câteva trucuri”. Exclusiv

Dan Marinache 26.09.2023, 23:30
”Cât de urât ești, dar cât de bine aperi”. Lucrează la rivala Dinamo, dar are ”o slăbiciune” pentru Târnovanu și i-a predat ”câteva trucuri”. Exclusiv

După cinci partide jucate în Grupa I de calificare la Euro 2024, turneu final care va fi găzduit de Germania, naționala României ocupă locul secund iar defensiva echipei antrenate de Edi Iordănescu este cea mai puțin vulnerabilă în clasament.

Caparco, antrenorul ”din umbră” al lui Ștefan Târnovanu

Alessandro Caparco (40 de ani), italianul care se ocupă de pregătirea portarilor la Dinamo, crede că postul cel mai bine acoperit la naționala României este cel pe care acum este doar…”profesor”.

”Edi Iordănescu are noroc de doi portari excelenți. Cred că Horațiu Moldovan este un tip care își face treaba foarte bine, dar eu am o slăbiciune pentru Târnovanu pe care îl cunosc încă de când era copil.

Îmi aduc aminte de perioada când apăram la Iași iar el venea ca junior să se antreneze împreună cu noi, portarii mai în vârstă. Ne-am împrietenit ușor, l-am învățat câteva trucuri, el încerca să facă lucrurile cât mai bine, cu toată pasiunea din lume.

Ne plăcea tuturor. Totuși, nimeni nu putea bănui că va ajunge atât de sus. Acum este un portar incredibil, cu intervenții fantastice și echilibru rar, un jucător care poate ajunge la un club de top. Ținem legătura și mai glumim deseori.

Îi spun: „Fane, cât de urât ești, dar cât de bine aperi, ha, ha, ha!”. Râdem bine între noi. Îmi place și Horațiu Moldovan pentru că este un portar rapid, cu reflexe excelente și cu un bun joc de picior. România are poarta asigurată pentru mulți ani de acum înainte!” a spus Caparco, în exclusivitate pentru Play Sport.

Caparco a dezvăluit cum și-a ales Dinamo antrenorii

Antrenorul de portari al dinamovistilor a dezvăluit cum au fost aleși cei trei goalkeeperi ai echipei lui Ovidiu Burcă.

” Când cei din conducere mi l-au arătat pe Golubovic am răspuns imediat afirmativ. Pentru a fi sigur că e decizia corectă l-am sunat imediat pe Handanovic. Mi-a confirmat ceea ce văzusem la Golubovic și mi-a explicat că dacă nu ar fi avut probleme cu genunchii ar fi fost mult mai sus.

De asemenea, Dujmovic este un jucător care a ajutat mult în sezonul promovării iar Began, chiar dacă a venit de curând, e un tip pe care te poți baza în orice moment.

Dinamo chiar este o echipă norocoasă când este vorba de portari.” a mai spus Caparco.

Urmăriți Playsport.ro și pe