Cătălin Chirilă e sportivul momentului al României. Medalie de argint pentru țara noastră la mondialele de canotaj

Catinca Giosanu 07.08.2022, 07:20
Cătălin Chirilă e sportivul momentului al României. Medalie de argint pentru țara noastră la mondialele de canotaj

Cătălin Chirilă a cucerit o nouă medalie de argint, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada). Sportivul român este calificat şi în finala de la canoe simplu pe 1.000 m, care va avea loc duminică.

Cătălin Chirilă, argint la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax

Cătălin Chirilă a obținut locul doi în finala mondialului de canoe de la Halifax. El a fost cronometrat cu timpul de 1 min 56 sec 51/100. Conaționalul nostru a fost întrecut de brazilianul Isaquias Santos, care a terminat cursa după 1 min 54 sec 59/100. Pe locul al treilea s-a clasat cehul Martin Fuksa, înregistrat cu timpul de 1 min 56 sec 79/100.

Vineri, Chirilă, locul 11 în proba individuală de 1.000 m la Tokyo, a ocupat locul trei în finala probei de 500 m. El este calificat şi în finala de la canoe simplu pe 1.000 m, care va avea loc duminică.

Spre deosebire de Cătălin Chirilă, Mălina Trifescu (CS Dinamo), nu a reuşit să prindă finalele la 500 şi 1.000 m. Chirilă şi Trifescu au fost singurii reprezentanţi ai României în etapa de Cupă Mondială din Cehia.

Cine este sportivul care l-a întrecut pe Chirilă la Mondialele de canotaj

Isaquias Santos a cucerit aurul la Jocurile Olimpice din 2020 în proba de canoe simplu pe 1.000 m. Brazilianul are în palmares trei titluri mondiale la canoe simplu pe 500 m. Așa se explică faptul că l-a întrecut pe sportivul nostru.

Martin Fuksa, cehul care s-a clasat pe locul al treilea, are şi el două titluri mondiale la canoe simplu pe 500 m. Chirilă a reușit însă să îl întreacă și astfel a adus o medalie de argint pentru România la Mondialele de canotaj.

România nu mai câștigase o medalie la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m.

”Sunt mândru și extrem de mulțumit de aceste rezultate”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reacționat pe rețelele de socializare după performanța obținută de Cătălin Chirilă la Halifax.

A 5-a medalie la Campionatele Mondiale de seniori anul acesta! Cătălin Chirilă este vicecampion mondial la canoe simplu 500 de metri! În plus, este prima medalie mondială în canoea de simplu pe distanța de 500 m după 36 de ani. În 1986, la Montreal, Aurel Macarencu câștiga tot argintul.

Sunt mândru și extrem de mulțumit de aceste rezultate ale sportivilor români, care obțin rezultate internaționale la acest nivel după foarte mulți ani. Hai, România!”, a scris ministrul Eduard Novak pe contul său de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe