Câte limbi străine vorbește miliardarul Ion Țiriac. Presa din străinătate a dezvăluit marele secret al românului

Catinca Giosanu 04.12.2021, 11:14
Câte limbi străine vorbește miliardarul Ion Țiriac. Presa din străinătate a dezvăluit marele secret al românului

Marele tenismen Ion Țiriac se pricepe cel mai bine la afaceri, lucru pe care l-a dovedit de-a lungul anilor. Puțini sunt însă aceia care știu câte limbi străine vorbește miliardarul român. Jurnaliștii din străinătate au dezvăluit marele secret al omului de afaceri.

Ion Țiriac i-a uimit pe britanici

Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață, și actualmente un influent om de afaceri în Germania și România. Averea sa este estimată în acest moment la aproape două miliarde de euro.  Jurnaliștii americani de la New York Times au scos la iveală un episod inedit, care l-a avut în prim-plan pe celebrul om de afaceri. Întâmplarea a avut loc la mijlocul anilor 60, într-un cazinou din Puerto Rico.

Românul a vrut atunci să înmulțească banii câștigați la turneul la care tocmai participase și a mers la ruletă cu 600 de dolari în buzunar, o sumă foarte mare la acea vreme. Ion Țiriac a pierdut toți banii, după ce a mizat de 13 ori la rând pe numărul 13.

În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar, după ce a pariat 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții.”, au scris jurnaliștii de la New York Times.

Câte limbi străine vorbește miliardarul

Aceeași sursă a dezvăluit recent ce limbi străine cunoaște fostul tenismen și antrenor Ion Țiriac. Bărbatul ajuns la 82 de ani ar fi învățat o multitudine de limbi străine, lucru care îl ajută imens atât în cadrul întâlnirilor de afaceri, cât și în alte domenii. El chiar a demonstrat, la un moment dat, abilitățile de a comunica în spaniolă, una dintre cele nouă limbi străine pe care le cunoaște.

Ion Țiriac vorbește opt sau nouă limbi străine! Iar prin prisma faptului că a devenit mentorul lui Boris Becker, el a făcut lobby cu succes pentru ca oficialii germani să-i ajute pe românii aflați în dificultate prin dezvoltarea comerțului.

A deschis uși și la Washington, unde a mers de două ori și s-a întâlnit cu liderul majorității din Senat, George J. Mitchell, și cu alți parlamentari pentru obținerea statutului de națiune favorizată în SUA pentru România. Deși susține că ar fi fost ‘o joacă de copii’ să câștige funcții înalte după căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu, nu a fost niciodată interesat de acest lucru”, a transmis sursa anterior citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe